ANPC a amendat comercianţii buzoieni cu peste 50.000 de lei

A.D.
Comunicate de presă #Protecţia consumatorilor /

ANPC a amendat comercianţii buzoieni cu peste 50.000 de lei

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au verificat operatorii comerciali din Buzău, pentru a se asigura că sunt respectare drepturilor consumatorilor, anunţă un comunicat de presă ANPC.

Operatorii economici care comercializează produse alimentare şi nealimentare din oraş au fost controlaţi de echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor

Bucureşti-Ilfov şi ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Buzău. Ele au fost

coordonate de Veronica Valentina Mitran-Piticu, Vicepreşedinte; Paul Anghe, Director

General şi Eduard Ştefan Olteniceanu, Secretar General.

Din cele 12 verificări făcute, la 7 dintre ele s-au înregistrat abateri. Cu această ocazie au fost dispuse 3 avertismente şi 4 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 53.000 de lei.

Neregulile constatate de comisarii ANPC au fost : pentru comercializarea produselor alimentare ( lipsa pe ambalaj a termenului de valabilitate la produse din peşte, vânzarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate depăşit, inexistenţa unor condiţii optime de depozitare, în conformitate cu regimul de temperatură indicat de producător, expunerea la vânzare a produselor fără etichete pe care se află elementele de identificare şi caracterizare); pentru jucării ( vânzarea unor produse aflate pe lista de alertă RAPEX ca fiind interzise pentru vânzare în ţările Uniunii Europene, comercializarea unor produse fără etichete pe care se află elementele de identificare şi caracterizare).

Acţiunile ANPC asigură cetăţenii cu verificarea constantă a activităţii comercianţilor pentru a se respecta drepturile lor de consumatori, conchide comunicatul de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

15 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0172
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5274
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4853
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.4568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro