Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ATÂT DIN REZULTATUL ANULUI TRECUT CÂT ŞI DIN CEL REPORTATConpet propune un dividend de 7,0523 lei pe acţiune

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Conpet propune un dividend de 7,0523 lei pe acţiune

Acţionarii Conpet Ploieşti (COTE) sunt convocaţi, pentru data de 29 aprilie, pe ordinea de zi găsindu-se distribuirea unui dividend de 7,05231147 lei, atât din profitul anului trecut cât şi din rezultatut reportat, ceea ce, raportat la preţul acţiunii COTE din data de 24 martie, de 61,8 lei, oferea un randament brut de 11,41%, reiese din raportul transportatorului de petrol şi gaze remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Practic, din rezultatul net al anului 2019, reîntregit cu provizionul pentru participarea salariaţilor la profit, de 65,317 milioane de lei, dividenele propuse sunt în sumă de 57,757 milioane de lei (echivalentul a 88,43% din întreaga sumă), participarea salariaţilor la profit este de 6,4 milioane de lei, în timp ce 1,119 milioane de lei reprezintă profitul reinvestit.

Pe lângă repartizările din profitul anului trecut, conducerea Conpet propune repartizarea rezultatului reportat reprezentând surplus realizat din rezerve din reevaluare, în sumă de 4,399 milioane de lei, cea mai mare parte, de 3,298 milioane de lei urmând a fi direcţionată, în cazul unui vot pentru, către dividende.

Astfel, din profitul anului trecut Conpet vrea să aloce un dividend de 6,67135515 lei/acţiune, iar din rezultatul reportat suma ce ar urma să meargă către acţionari este de 0,38095632 lei/titlu.

Data de înregistrare, cea care defineşte inevstitorii care vor beneficia de dividende este 11 iunie (implicit data ex-dividend este 10 iunie), plăţile urmând să fie făcute începând cu 25 iunie.

Pentru anul trecut, Conpet Ploieşti a raportat un profit net preliminar de 57,568 milioane de lei, în scădere cu 5,12% faţă de cel aferent anului anterior, în timp ce veniturile s-au ridicat la 442,556 milioane de lei, cu 5,69% peste cele din 2018.

Statul Român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri deţine 58,72% din transportatorul de petrol şi gaze.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. SARACA , ACTIUNEA ASTA !!! TOT REUSESTE , CAT E EA DE JUMULITA , DE VREO 3 ANI INCOACE , DE O HAITA ADUSA SI PUSA POLITIC , SA DEA DIVIDENDE BUNE , ACTIONARILOR !!! ACUM VREO 3 ANI DE ZILE , CONDUCEREA CEA VECHE A SOCIETATII , FORMATA DIN PERSOANE SUPERCALIFICATE , CU VECHIME DE 25 - 30 DE ANI , DECI , NISTE SPECIALISTI , A FOST INLATURATA DE NISTE NEICA -NIMENI , VENITI CU CARNETE DE PARTID , SI CARE AU AVUT , CA PRIMA GRIJE , DUBLAREA SALARIILOR !!! Si , ANUL URMATOR , SPORURI , PESTE SPORURI !!! DECI , BENEFICII PERSONALE , IN DETRIMENTUL PROFITULUI NET !!! NUMAI ANUL TRECUT , DACA VA UITATI , PESTE BILANTURI , O SA VEDETI CA , FONDUL DE SALARIU , S-A MARIT CU 20 000 000 DE LEI , FATA DE ANUL 2018 !!! BANI , CARE ALTFEL , AR FI TREBUIT SA AJUNGA , LA MARIREA DIVIDENDULUI !!! DE AIA , CONPET , A TERMINAT ANUL 2019 , CU UN REZULTAT NET , CU 5 % MAI MIC , DECAT IN 2018 !!! CA SI I-AU BAGAT EI , IN SALARII !!! INDIVIZI DE SOIUL ASTA , SANT FOARTE GREU DE DAT JOS , ODATA AGATATI INTR-O CONDUCERE !!! POT FI DATI JOS , TOT POLITIC !!! CE-O MAI FI IN VIITOR , OM VEDEA !!!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS