"Banca Românească" reduce dobânzile

(C.P.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 februarie 2010

Dobânzile la credite şi depozite la "Banca Românescă" vor scădea, potrivit unui comunicat al băncii.

"Noile rate de dobândă pentru creditele de consum au fost modificate ţinând cont de evoluţia pieţei şi a indicilor de referinţă. "Banca Românească" va continua şi în 2010 să-şi actualizeze ratele de dobândă, atât la credite, cât şi la depozite, în funcţie de evoluţiile ulterioare, o atenţie sporită fiind acordată păstrării unui nivel competitiv al acestora", a declarat Lakis Couninis, Director Executiv Unitatea Retail.

"Banca Românească" reduce dobânzile de bază percepute pentru creditele de consum cu şi fără garanţii imobiliare, cu procente cuprinse între 0,50% şi 2%, în funcţie de moneda creditului.

Noile rate de dobândă se aplică, începând cu 25 februarie, atât creditelor aflate în sold, cât şi creditelor noi, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Dobânda de bază pentru creditele de consum în lei scade de la 11,38%, la 9,38%, în timp ce pentru creditele în euro dobânda de bază ajunge la 3,134%, de la 3,642%.

Pentru creditele acordate în CHF dobânda de bază scade de la de 3.5385% la 2.91%.

Noul nivel al dobânzii de bază valabilă pentru creditele în lei - respectiv 9,38% - are efecte directe şi asupra dobânzii variabile percepută de către bancă pentru facilitatea de descoperit de cont autorizat oferită clienţilor băncii. În aceste condiţii, dobânda variabilă scade cu două puncte procentuale, până la 17,71%. De asemenea, "Banca Românească" a modificat şi dobânzile oferite pentru depozitele la termen în lei, dolari şi lire sterline, noile valori fiind valabile începând de ieri.

Astfel, pentru depozitele în lei cu plata la scadenţă, dobânda variază între 6,50% şi 10%, în funcţie de scadenţă, scăderile fiind cuprinse între 0,25% şi 1%. Pentru depozitele în lei cu plata lunară, dobânda scade cu 0,25%.

În cazul depozitelor constituite în dolari cu plata la scadenţă, dobânda a fost diminuată cu 0,10% şi respectiv 0,15%, în funcţie de maturitate, ajungând să varieze între 2% şi 2,80%. Dobânda pentru depozitele în lire sterline scade cu procente cuprinse între 0,10% şi 0,40%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro