BAROMETRUL INDUSTRIAL:Producţia industrială la un pas de creşterea zero

A.I.
Materii Prime / 25 iulie 2019

Producţia industrială la un pas de creşterea zero

În luna iunie, producţia industrială a scăzut la cel mai mic nivel din ultimele cinci luni şi s-a apropiat la 2 puncte de creşterea zero, alimentând îngrijorările privind creşterea economică în ansamblu, se arată într-un comunicat al IRSOP şi SNSPA, remis Redacţiei noastre.

Astfel, conform barometrului, scaderea volumului producţiei a semnalat că industria se apropie de contracţie şi va putea afecta creşterea economiei în ansamblu. În condiţiile cererii slabe şi a producţiei scăzute, creşterea numărului de angajaţi este improbabilă în perioada următoare.

Comenzile pentru export şi importurile de materii prime s-au "subţiat" din lipsă de comenzi, semnalând o situaţie dificilă pentru zona euro. Nivelul importurilor a scăzut atât de mult încât intrarea în contracţie este inevitabilă dacă cererea va continua să scadă chiar si moderat în lunile următoare.

Costurile de producţie au scăzut uşor, dar continuu în ultimele 6 luni, însă acestea scad din cauza activităţii slabe, a restrângerilor de personal şi a cheltuielilor mai reduse cu importuri de materii prime, susţin realizatorii studiului.

De asemenea, indicatorul global a scăzut continuu iar managerii consideră că cererea, producţia, stocurile şi importurile de materii prime s-ar putea să scadă în continuare, în timp ce costurile de producţie, exporturile şi preţurile încasate ar putea să crească.

Începând din 2014, în fiecare lună, IRSOP şi SNSPA întreabă un eşantion de manageri dacă în firma lor producţia, comenzile, stocurile, angajările şi alţi parametrii au crescut sau au scăzut faţă de luna precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro