BATE ŞAUA SĂ PRICEAPĂ IAPAFondul Proprietatea defilează cu obiectivul listării la Londra, în presa străină

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 6 noiembrie 2014

Fondul Proprietatea defilează cu obiectivul listării la Londra, în presa străină

ASF încă nu a dat undă "verde"

Actualizare 10:20 ASF a publicat Proiectul de Regulament privind listarea pe o piaţă din alt stat membru

ASF a publicat pe site-ul său, la secţiunea "Consultări Publice", Proiectul de Regulament privind listarea pe o piaţă din alt stat membru, prin intermediul titlurilor de interes a acţiunilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată din ţara noastră, conform unui comunicat remis azi redacţiei.

Proiectul este supus consultării publice până la 15 noiembrie.

Titlurile de interes (DIs - depository interests) reprezintă modalitatea prin care Managerul de Fond intenţionează să realizeze listarea secundară a Fondului Proprietatea pe Bursa de la Londra, se mai arată în documentul citat.

---

Fondul Proprietatea din România pregăteşte o listare secundară la bursa din Londra, anunţă "Wall Street Journal", după ce, săptămâna trecută, agenţia Reuters a publicat un interviu cu Greg Konieczny, managerul fondului.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a aprobat încă listarea la Londra a FP.

"Totul depinde de data la care va aproba ASF această listare. Sper că vor reuşi să o facă până la mijlocul lui noiembrie. Credem că cel mai probabil moment pentru listare va fi la începutul lui decembrie", a afirmat Greg Konieczny, săptămâna trecută, adăugând că Fondul Proprietatea va avea nevoie din nou de aprobarea acţionarilor dacă lansarea va fi amânată pentru 2015.

Cu toate acestea, WSJ precizează că FP este deja listat la Bucureşti, iar principalul său acţionar privat este fondul american de hedging activist Elliott Associates, cu 15% din titluri, pe care a început să le achiziţioneze din 2011.

Fondul deţine participaţii în câteva companii de stat, inclusiv la Aeroportul Bucureşti, Portul Constanţa şi compania energetică Hidroelectrica. Multe dintre activele deţinute suferă din cauza lipsei investiţiilor, în anii în care statul a fost proprietar, se arată în articolul din WSJ.

Un investitor la Fondul Proprietatea a afirmat că portofoliul său este o colecţie "de piese din toate bijuteriile coroanei" din România, care se redresează în urma recesiunii profunde din 2009 - 2010, mai precizează publicaţia.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, recent, oferta de răscumpărare accelerată a Fondului Proprietatea, prin care compania ţinteşte un pachet de 750.000.000 de acţiuni (5,53%), la preţul de 1,11 lei/unitate. Oferta se derulează în perioada 3 noiembrie - 2 decembrie 2014. FP a mai derulat o ofertă accelerată de răscumpărare, la finalul anului trecut, la preţul de 1 leu/acţiune.

Greg Konieczny a spus săptămâna trecută, că vrea să propună un al cincilea program de răscumpărare, pentru 2% din acţiuni, în AGA de la sfârşitul lunii noiembrie.

Acţionarii ar dori ca discountul dintre cotaţie şi valoarea unitară a activului net să fie redus la sub 15%.

Konieczny a refuzat să spună care este nivelul de discount pe care îl doreşte, dar a subliniat faptul că cel mai mare discount, în cazul celor mai mari 15 fonduri listate la Londra, este de circa 13%.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb