BCR pregăteşte vânzarea filialei BCR Chişinău S.A. către Victoriabank S.A.

G.D.
Bănci-Asigurări / 30 martie

BCR pregăteşte vânzarea filialei BCR Chişinău S.A. către Victoriabank S.A.

Banca Comercială Română S.A. şi Banca Comercială Victoriabank S.A. au agreat un acord de vânzare integrală a acţiunilor deţinute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chişinău S.A., conform unui comunicat remis redacţiei. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienţi activi şi 70 de sedii în toată ţara.

Potrivit sursei citate, finalizarea tranzacţiei este aşteptată să aibă loc în a doua parte a acestui an şi este necesar să îndeplinească mai multe condiţii suspensive, inclusiv aprobarea Băncii Naţionale a Moldovei, a Băncii Naţionale a României, a Băncii Centrale Europene, a Consiliului Concurenţei din Republica Moldova şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare din Republica Moldova. Până la primirea aprobărilor, BCR Chişinău şi Victoriabank îşi vor desfăşura activitatea independent, după care va avea loc integrarea BCR Chişinău în Victoriabank.

BCR Chişinău are peste 13.000 de clienţi activi, 110 angajaţi şi patru unităţi, două în Chişinău, respectiv câte o unitate în Cahul şi Bălţi.

"BCR Chişinău este o bancă solidă şi performantă, un model de bună guvernanţă cu servicii şi produse de calitate, care aduc valoare adăugată clienţilor. Toate acestea vin din efortul şi dedicarea unei echipe de oameni extraordinari. Le sunt recunoscător colegilor de la BCR Chişinău pentru toată pasiunea şi dăruirea lor şi pentru sprijinul oferit clienţilor de-a lungul anilor.

Pentru BCR, această decizie ţine de strategia de a ne concentra exclusiv asupra dezvoltării businessului din România, în timp ce pentru toate părţile interesate - colegi, clienţi şi parteneri -, preluarea BCR Chişinău de către Victoriabank reprezintă deschiderea unui nou ecosistem de parteneriate şi sinergii comerciale. În perioada imediat următoare, prioritatea noastră, alături de parteneri, este să asigurăm o tranziţie cât mai simplă pentru clienţi şi colegi", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română şi Preşedinte al Consiliului de Supraveghere BCR Chişinău.

"BCR Chişinău are peste 13.000 de clienţi activi, iar preluarea de către Victoriabank se bazează pe consolidarea şi accesibilizarea serviciilor pe care le oferim clienţilor noştri, printr-o mai mare acoperire teritorială. Urmează un proces de integrare, care a fost gândit astfel încât să fie cât mai simplu şi mai uşor, iar prioritatea noastră este să oferim suport permanent şi asistenţă colegilor şi clienţilor pe parcursul implementării acestui transfer", a declarat Juan Luis Martin Ortigosa, Preşedinte Executiv BCR Chişinău.

"Victoriabank a trecut în ultimii 5 ani printr-un amplu proces de transformare din punctul de vedere al modelului de guvernanţă corporativă şi al modelului de afaceri. A fost creat astfel un fundament solid, clădit pe valori corporative transparente şi bazat pe experienţa Băncii Transilvania, cea mai mare bancă din România şi unul dintre cei mai mari acţionari ai săi. Pe această fundaţie solidă, Victoriabank a devenit deschizător de drumuri în Moldova în domeniul digital şi s-a dezvoltat prin creşterea sinergiilor cu România şi Uniunea Europeană, oferind clienţilor şi angajaţilor numeroase soluţii inovative, care îi apropie tot mai mult de experienţa companiilor din UE", a afirmat Bogdan Pleşuvescu, CEO Victoriabank 2018 - 2022.

"Această achiziţie reconfirmă misiunea Victoriabank de a-şi consolida poziţia pe piaţa bancară şi angajamentul de a fi un susţinător al economiei Republicii Moldova. Victoriabank şi BCR Chişinău au un model de business asemănător, cu produse şi servicii pentru clienţii persoane fizice şi juridice. Apreciem realizările de până acum ale BCR Chişinău şi loialitatea ridicată a clienţilor săi", a declarat Levon Khanikyan, CEO Victoriabank.

Consultanţii juridici care au participat la structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei şi a acordului de vânzare-cumpărare de acţiuni sunt:

-Schoenherr şi Asociaţii SCA, împreună cu Schoenherr Moldova, care acţionează în calitate de consultant juridic al Băncii Comerciale Române S.A.

-Filip & Company, alături de Vernon, David şi Asociaţii din Republica Moldova, care acţionează în calitate de consultant juridic pentru Banca Comercială Victoriabank S.A., se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

mk-airport.ro
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9580
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6276
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1206
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7110
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.4678

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro