Abonament gratuit

Benjamin Netanyahu acuzat de corupţie, fraudă şi abuz de încredere

L.I.
Internaţional /

Benjamin Netanyahu acuzat de corupţie, fraudă şi abuz de încredere

Procurorul general al Israelului l-a acuzat azi pe premierulul Benjamin Netanyahu de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în trei dosare, relatează News.ro.

Ministerul israelian al Justiţiei a declarat: "Procurorul general Avichai Mandelblit a decis să-l inculpe pe premierul Benjamin Netanyahu de corupţie, fraudă şi abuz de încredere în dosarul 4000", cu privire la un presupus schimb de bunuri cu patronul unei societăţi din domeniul telecomunicaţiilor.

Premierul a negat incriminarea şi a declarat că nu va demisiona decât dacă va fi condamnat, proces care ar putea dura ani întregi.

Gravitatea acuzaţiilor de corupţie ar putea dăuna încercărilor sale de a rămâne la putere. La începutul acestui an, poliţia israeliană a recomandat punerea sub inculpare în cele trei cazuri pe care le investigau, multiplele acuzaţii de fraudă, luare de mită şi încălcare a încrederii, relatează The Guardian.

Netanyahu, este suspectat de faptul că a acceptat în mod ilegal cadouri în valoare de 265.000 de dolari şi a oferit diverse avantaje în schimbul unei acoperiri mai favorabile într-un ziar şi pe un site de ştiri israelian.

Procurorul, Avichai Mandelblit, a luat această decizie după ce a examinat argumentele avocaţilor lui Netanyahu într-o audiere de patru zile luna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie