Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Căratul în spate vs. plimbatul cu barca

D.N.
Ziarul BURSA #Omul sf(M)inteste locul /

Căratul în spate vs. plimbatul cu barca

Diferenţele dintre culturile română şi chineză sunt uriaşe, dar apucăturile omeneşti ale liderilor politici par cam aceleaşi în faţa inundaţiilor. Mijloacele de locomoţie în vreme de potop diferă de la est la vest, chiar dacă ambele sunt pe bază de tracţiune umană. Politicianul chinez este cărat în spate, individual, de un subaltern, miniştrii autohtoni sunt plimbaţi cu barca, în grup, graţie forţei jandarmilor.

O ştire prezentată de agenţia de presă Xinhua, citată la noi de Mediafax, a făcut înconjurul lumii. Un oficial din provincia chineză Jiangxi (est) a fost destituit din post în urma impactului pe reţelele de socializare a unei fotografii în care este surprins în timp ce era cărat în spate într-o zonă inundată, au anunţat autorităţile locale citate de agenţia Xinhua în pagina electronică. În fotografie, care a devenit virală pe Internet, oficialul, încălţat în pantofi din piele, este surprins în timp ce este cărat în spate de către alt bărbat, într-o zonă din satul Lantian în care apa ajunge până la glezne. Wang, adjunctul directorului unui birou din cadrul primăriei, urma să traverseze o zonă inundată. Ding, un oficial de rang inferior, s-a oferit să-l care în spate. Acest gest a avut un "impact social negativ şi a pătat imaginea oficialilor din cadrul partidului", au afirmat autorităţile locale. În 2013, alt oficial a fost demis în urma publicării unei poze similare, care a devenit virală pe Internet la acea vreme.

La Palatul Victoria ştirea nu a fost foarte gustată, fiind evident că atitudinea oficialilor chinezi, care au decis să-l demită pe politicianul care nu era dispus să-şi strice pantofii, este considerată exagerată. Din câte se poate observa, în funcţie de cultură, căratul în spate este mai periculos decât plimbatul cu bărcuţa. În luna aprilie, premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi ministrul Apelor, Doina Pană, s-au deplasat în localitatea Beiu din Teleorman pentru a observa la faţa locului efectele inundaţiilor. Imaginile cu înalţii oficiali care se plimbau în barcă pe uliţele satului în apa care nu depăşea 30 de centimetrii, traşi de jandarmi şi pompieri, au făcut senzaţie.

Analiştii serioşi consideră însă această ştire drept o provocare lansată "la apă" cu rolul de a influenţa campania pentru prezidenţiale de la noi, iar presa nu ar fi trebuit să prezinte fotografia cu oficialul chinez cărat în spate la inundaţii, atâta timp cât nu are şi o casetă cu un frate de înalt politician asiatic, în timp ce efectua un trafic de influenţă sănătos. Echilibrul în prezentarea ştirilor trebuie menţinut, cu orice preţ, în preajma campaniilor electorale.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Onoarea este un concept strain politicienilor romani.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS