Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13-20 MAIPlus de 3,49% pentru "Transgaz"

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Plus de 3,49% pentru "Transgaz"

Acţiunile "Transgaz" (TGN) s-au apreciat cu 3,49%, în perioada 13-20 mai, raportat la moneda euro, reprezentând cel mai bun plasament din cadrul indicelui BET.

Profitul transportatorului de gaze naturale Transgaz (TGN) a scăzut în primele trei luni ale acestui an cu peste 26 milioane lei (12%), la 199, 3 milioane lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Acţionarii Transgaz sunt convocaţi pe 15 iunie să aprobe lansarea unei emisiuni de obligaţiuni corporative negarantate, în valoare de maxim 500 milioane de lei. Conform unui raport al companiei, emisiunea va avea o maturitate de minim 5 ani, cu dobândă fixă şi va fi utilizată pentru finanţarea "Planului de dezvoltare a sistemului naţional de transport în perioada 2014-2023".

Compania are prevăzute pentru 2015 cheltuieli de investiţii în valoare de 631,1 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli, estimând că va încheia anul cu un profit net de 371,412 milioane lei.

Per ansamblu, indicii bursieri au reflectat o evoluţie în scădere a acţiunilor de la Bursa de Valori Bucureşti.

În cadrul indicelui extins, BET-XT, cel mai bun randament a fost înregistrat de acţiunile Băncii Comerciale Carpatica (BCC), care au urcat cu 6,97%, în perioada analizată.

Nextebank a înaintat acţionarilor Băncii Comerciale Carpatica (BCC) o ofertă prin care propune ca Nextebank să fie absorbită de BCC, urmând ca la finalizarea fuziunii, pe baza estimărilor preliminare, Banca Carpatica să aibă o bază de active de aproximativ 70 de milioane de euro.

În oferta transmisă pe 15 mai, Nextebank îşi exprimă intenţia să preia un pachet de 20% din acţiunile BCC, deţinute de acţionarul majoritar al acesteia, Ilie Carabulea, astfel încât, în urma operaţiunii, proprietarul său - fondul EEAF Financial Services - să aibă un pachet de cel puţin 54,5% în noua bancă.

În topul creşterilor de la BVB, s-a clasat "Comelf" Bistriţa (CMF), cu o apreciere de 14,46%, fiind urmată de "Teraplast" Bistriţa (TRP) şi "Aerostar" Bacău.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai bun plasament a fost reprezentat de titlurile "BT Clasic", cu o apreciere de 2,75%, fiind urmat de titlurile "Audas Piscator", cu un plus de 2,47%. Totodată, fondul "OTP Premium Return" a consemnat o aprecoere de 0,94% faţă de euro.

La depozitele în euro, cel mai bun randament ar fi fost obţinut la Millennium Bank (+0,03%), în timp ce un plasament în lei la aceeaşi bancă ar fi adus un plus de 0,28 faţă de euro, în condiţiile unei aprecieri a monedei naţionale cu 0,23.

Cotaţia aurului a urcat cu 2,16%, în perioada 13-20 mai raportat la moneda euro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS