CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 16-23 MARTIE 2016 Florin Munteanu, Intercapital Invest: "Prefab Bucureşti a intrat pe o dinamică pozitivă"

ADINA LATEŞ
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 25 martie 2016

Florin Munteanu, Intercapital Invest: "Prefab Bucureşti a intrat pe o dinamică pozitivă"

Acţiunile "Prefab" Bucureşti (PREH) au înregistrat o creştere de 15,31%, reprezentând cel mai bun randament de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 16-23 martie 2016.

Florin Munteanu, trader la SSIF Intercapital Invest, ne-a declarat: "Prefab SA Bucureşti a intrat pe o dinamică pozitivă după atingerea unui minim al ultimilor trei ani la sfârşitul lunii ianuarie, pe fondul unor volume de tranzacţionare scăzute, lichiditatea acestui emitent fiind foarte redusă. Un element care a condus la această întoarcere l-ar putea reprezenta creşterea veniturilor în 2015 cu peste 17% faţă de 2014, pe fondul revigorării sectorului construcţiilor".

Potrivit domniei sale, planurile de investiţii pe care emitentul şi le-a propus în 2016 ( profitul pe 2015 a fost repartizat către investiţii şi programele de producţie) pot contribui la o continuare a dinamicii bune, însă lichiditatea scăzută poate determina dezechilibre destul de mari, atât pe creştere, cât şi pe scădere.

Locul al doilea în topul creşterilor de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a revenit titlurilor "Alumil" (+10,22%), acestea fiind urmate de acţiunile "Banca Transilvania", care au consemnat o apreciere de 10,11%, raportată la euro.

BET, indicele celor mai lichide zece companii listate, s-a apreciat cu 1,59%, raportat la moneda euro, iar BET-XT, al primelor 25 de societăţi de la BVB, inclusiv SIF-urile, a urcat cu 1,05%.

În fruntea creşterilor din BET şi BET-XT a fost "Banca Transilvania" (TLV).

Potrivit brokerilor, aprecierea acţiunilor TLV s-a produs pe fondul anunţului cu privire la modalitatea propusă de distribuire a profitului înregistrat anul trecut (20% acţiuni gratuite şi dividend brut de 0,39 lei/acţiune).

Indicele BET-FI a încheiat perioada analizată cu o scădere de 0,05%.

Cel mai bun randament din cadrul indicelui BET-FI a fost înregistrat de acţiunile SIF2 Moldova care s-au apreciat cu 2,07%, raportat la moneda euro, în perioada 15-22 martie 2016 Consiliul de Administraţie al SIF2 Moldova propune acţionarilor în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din aprilie aprobarea dividendului brut de 0,045 lei/acţiune, pentru acţionarii înregistraţi la data de înregistrare 08 iunie 2016 (propunere) şi aprobarea datei de 30 iunie 2016, ca dată a plăţii dividendelor, potrivit unui comunicat remis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, "Certinvest BET Index" a înregistrat o creştere de 2,32%, raportată la moneda europeană, fiind cel mai profitabil fond de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada 15-22 martie.

"Certinvest BET Index" este un fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET, potrivit datelor de pe site-ul administratorului.

Topul fondurilor a fost completat de "BT Index România ROTX", cu o creştere de 2,09%, şi "Certinvest XT Index", cu un avans de 1,86%.

Moneda naţională s-a apreciat faţă de euro, în perioada menţionată, cu 0,3%.

În intervalul 16-23 martie, cotaţia aurului a scăzut cu 0,88%, la cursul BNR.

Tradiţionaliştii, care ar fi preferat să îşi ţină banii la bancă, în perioada analizată, ar fi obţinut cele mai bune rezultate la Bancpost, atât pentru sumele în lei (+0,34%), cât şi pentru cele în euro (+0,02%).

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb