CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 APRILIE- 5 MAIAprecierile companiilor Rompetrol s-au temperat

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 09 mai 2016

Aprecierile companiilor Rompetrol s-au temperat

Acţiunile companiilor din grupul Rompetrol - Rompetrol Rafinare (RRC) şi Rompetrol Well Services (PTR) -, s-au mai temperat, în perioada 28 aprilie - 5 mai, după creşterile prilejuite de anunţul constituirii unui joint-venture între compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan - KazMunayGas (KMG) şi China Energy Company Limited (CEFC) .

Potrivit site-ului CEFC, compania chineză va plăti 680 milioane de dolari pentru achiziţia a 51% din acţiunile KMGI, fostul Rompetrol Group, angajându-se totodată să investească cel puţin 3 miliarde de dolari în următorii cinci ani.

Astfel, titlurile PTR au urcat cu 7,09%, în perioada analizată, raportat la euro, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, în timp ce acţiunile RRC au crescut cu 3,25%.

Între cele două, pe podium s-a situat "Electroputere" (EPT), cu un plus de 3,76%.

Pierderile înregistrate de principalii indici de la BVB s-au adâncit, în intervalul analizat, cel mai mult având de suferit BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, care a scăzut cu 2,73%.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a scăzut cu 1,72%, în timp ce indicele extins BET-XT s-a depreciat cu 1,94%, raportat la euro.

În cadrul indicilor BET şi BET-XT, cea mai bună evoluţie a fost reprezentată de deprecierea cu 0,84% a titlurilor Transelectrica.

În cadrul BET-FI, cea mai mică depreciere a fost cea a Fondului Proprietatea, cu 2,39%, faţă de euro, în perioada analizată.

Fondurile de investiţii din top au avut randamente modeste în intervalul 28 aprilie - 5 mai.

Cea mai mare apreciere, de 0,07%, a aparţinut titlurilor "OTP Dollar Bond", acesta fiind urmat de "Raiffeisen Confort Euro" (+0,03%) şi "Raiffeisen Euro" (+0,02%).

Cotaţia aurului a urcat cu 0,7%, în timp ce moneda naţională s-a depreciat cu 0,07% faţă de euro.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro