CERCETAREA UNUI SOCIOLOG BRAŞOVEAN: Dacă managerii preferă LinkedIn, HR-ul, IT-ul şi Marketing-ul aleg Facebook

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 august 2015

Un sociolog braşovean a realizat un studiu despre prezenţa managerilor de top în online, luând ca grup de referinţă 900 de manageri din România. Romulus Oprică, doctor în sociologie, a observat că puţin peste 85% deţin un cont pe reţeaua LinkedIn.

Potrivit studiului, Facebook şi LinkedIn sunt cele mai folosite reţele de socializare de către tinerii manageri de top, cea din urmă fiind mai intens apelată.

Totuşi, Facebook-ul este mai popular în rândul managerilor femei decât în rândul bărbaţilor.

"Departamentele în care Facebook este cel mai des folosit sunt Resurse Umane, IT, Marketing şi Financiar-Contabilitate. Dacă, de pildă în HR putem specula că este folosit pentru a-i verifica pe posibilii candidaţi, în Financiar-Contabilitate putem spune că este folosit pentru... a înlocui Solitaire-ul", spune Oprică, Senior Researcher al companiei de studii de piaţă BrandBerry.

Facebook - de pierdut vremea, LinkedIn - pentru business

Oprică le-a cerut managerilor din grupul ţintă să prezinte percepţiile lor despre Facebook

"Toţi (dar absolut toţi) consideră Facebook un loc «familial» - dedicat pozelor, prietenilor şi micilor destăinuri. Este un loc în care «pierzi vremea». Facebook nu este un loc de business, ci un tip de reţea «bonding», care nu aduce plusvaloare mare, care te menţine în «cercul tău»". Pe de altă parte, însă, "LinkedIn este un loc în care să fii vizibil pentru business", aflând lucruri despre profesionişti sau căutând parteneri de afaceri pe această reţea. "LinkedIn este reţeau în care se manifestă în formă accentuată capitalul de tip «pod» - cel care te scoate din grupul tău restrâns şi te face prezent în alte grupuri, cu acces la alte informaţii şi la alte resurse", a explicat Oprică. .

Romulus Oprică este doctor în Sociologie şi ONG-ist convins. Din 2005, din poziţia de Senior Researcher al companiei de studii de piaţă BrandBerry, a oferit consultanţă şi studii de piaţă atât pentru start-up-uri, cât şi pentru giganţi ai business-ului din România (precum Selgros Cash&Carry, Farmaciile Dona sau Porsche România). A coordonat peste 150 de focus-group-uri şi interviuri, peste 50 de cercetări cantitative şi peste 50 de sesiuni de mystery-shopping în peste 10 industrii. Crede că nicio decizie de dezvoltare, nicio campanie de marketing sau comunicare n-ar trebui să se realizeze fără o cercetare de piaţă profesionistă.

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9030
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4936
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8925
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5798
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.6082

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro