CERCETĂTORI AI INSTITUTULUI POLITEHNIC DIN BUCUREŞTI:Circa 500 de persoane se îmbolnăvesc zilnic de COVID-19, prin manipularea produselor de panificaţie neambalate

C.P.
Miscellanea #Protecţia consumatorilor / 04 decembrie 2020

Circa 500 de persoane se îmbolnăvesc zilnic de COVID-19, prin manipularea produselor de panificaţie neambalate
 • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

  Circa 500 de persoane se contaminează în fiecare zi cu virusul Sars COV 2, ca urmare a manipulării produselor de panificaţie neambalate, arată unii cercetători ai Institutului Politehnic din Bucureşti, conform unui comunicat de presă. Acesta subliniază că, în cadrul studiului, au fost utilizate instrumente matematice avansate bazate pe machine learning şi inteligenţă artificială. Studiul vine în continuarea concluziilor unei alte cercetări efectuate de Universitatea din Bucureşti, care a arătat că noul coronavirus poate să rămână activ chiar şi ore bune pe produsele neambalate. În fiecare zi, în România se consumă aproximativ 4 milioane de produse de panificaţie neambalate care nu pot fi curăţate sau igienizate, mai subliniază comunicatul citat, transmis de Asociaţia Preţuieşte Calitatea, apreciind: "Este o moştenire din epoca comunistă, când pâinea nu se putea ambala deşi, astăzi, costul unui ambalaj este infim. În prezent, România este singura ţară din Uniunea Europeană care mai acceptă comercializarea unor astfel de produse la raft. Consumatorii ating suprafaţa pâinii cu mâinile, iar ulterior îşi ating cu mâinile nedezinfectate faţa, nasul, ochii etc., existând astfel riscul de îmbolnăvire. Pâinea este un aliment de bază, consumat cu precădere de către categorii vulnerabile (bătrâni), iar vândut neambalat prezintă potenţial de infectare cu multiplii agenţi patogeni, nu doar cu virusul SARS-CoV-2 (COVID 19). Asociaţia Preţuieşte Calitatea consideră că, prin concluziile sale, acest studiu evidenţiază necesitatea implicării autorităţilor competente (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor) în vederea asigurării protecţiei consumatorilor şi a siguranţei alimentare prin introducerea obligativităţii ambalării produselor de panificaţie sau a vânzării lor asistate".

  Studiul (ataşat) a fost efectuat în baza a trei scenarii, care arată cum ne putem contamina cu noul coronavirus.

  Opinia Cititorului ( 8 )

  1. dal doamne iartama ca tot il vom luat pe acest covidut.

   Cu vaccin fara vactin tot tre sa se creeze imunitatea! 

   Hai sa autoatizam totul si sa trimitem oamenii cu carca in alte tari! 

   Cand a inceput pandemia ne laudam că suntem în cărți să descoperim vaccinul! Noi românii eram grozavi prin somitatile noastre!

   Am lasat-o baltă, limitandu-ne să descoperim " ceva" cu care să ne spălăm pe mâini! Tam tam ce grozavă știința românească! Acum,același Institut descoperă vinovăția pâinii neambalate!

   Oare ce salarii au aceste " somnitati "? 

   Paine sau covrigi?

   Bani din plastic(hartie) sau card

   Dar despre barele de sustinere din mijloacele de transport ce sa zicem? 

   1. Eu de obicei ma tin de bara de jos ca stiu sigur ca nu e infectata....si daca vrei te sfatuiesc cum sa te tii si tu de ea....

    Sigur e infectata. Asta era si ideea de fapt. Daca nu sunt virusi sunt bacterii sau ... paraziti.

    ...

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  BTPay

  Curs valutar BNR

  19 Ian. 2021
  Euro (EUR)Euro4.8742
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
  Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
  Video

  ENGLISH SECTION

  more articles

  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro