Chinezii vor să crediteze Oltchim cu 20 de milioane de euro

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 16 decembrie 2013

Chinezii vor să crediteze Oltchim cu 20 de milioane de euro

Consorţiul Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum din China vrea să crediteze combinatul Oltchim cu 20 de milioane de euro, ne-au spus surse apropiate situaţiei. Chinezii şi-au anunţat interesul pentru preluarea Oltchim şi au informat autorităţile că sunt dispuşi să acorde un împrumut societăţii pentru majorarea producţiei.

Administratorii Oltchim aşteaptă, în această săptămână, oferta chinezilor pentru a vedea care sunt condiţiile acestui împrumut, ne-au mai spus sursele citate.

Administratorii judiciari ai combinatului vâlcean (Rominsolv şi BDO) au dat startul selecţiei investitorilor, ale căror oferte angajante sunt aşteptate până pe 31 ianuarie 2014. Practic, sunt scoase la vânzare activele Oltchim SPV (societate deţinută în totalitate de actualul Oltchim, dar fără datoriile de aproape 800 milioane de euro), evaluate la 305,24 milioane de euro. Această valoare nu reprezintă limita maximă a preţului tranzacţiei, potrivit unui comunicat recent al Ministerului Economiei. Procedura de selecţie a ofertei angajante în vederea achiziţiei integrale a părţilor sociale deţinute de Oltchim la Oltchim SPV se va desfăşura în data de 3 februarie 2014.

Până în prezent, în afară de chinezi, Oltchim a mai stârnit interesul consorţiilor PCC - Fortissimo Capital, Chimcomplex Borzeşti (societate controlată de Ştefan Vuza) - SIF-uri, şi companiei ruseşti Oil Gas Trade.

Combinatul Oltchim se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an. Societatea şi-a redus pierderile cu 44%, în primele nouă luni ale aces­tui an, la 172,74 milioane lei, de la circa 308,51 milioane lei, cât au fost în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile companiei au ajuns la 400,23 milioane lei, cu 44,55% mai reduse decât cele de la finalul lunii septembrie a anului precedent, conform administratorilor judiciari.

Oltchim SPV va cuprinde, conform surselor noastre, majoritatea activelor viabile ale combinatului vâlcean, mai puţin secţiile care sunt oprite de mai mulţi ani şi active care nu ţin de activitatea principală a societăţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6464
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2078
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8855
Gram de aur (XAU)Gram de aur346.6329

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb