Abonament gratuit

CIPRUProteste în stradă din cauza numirii unui nou consiliu director la "Bank of Cyprus"

Ziarul BURSA #Jurnal de criză /

Adunarea generală anuală de la "Bank of Cyprus" a desemnat, ieri, un nou consiliu director, în condiţiile în care aproximativ 300 de persoane au încercat să intre cu forţa în sediul băncii, nemulţumite de restructurarea din luna martie 2013 care a condus la pierderi importante pentru o parte din deponenţii celei mai mari bănci cipriote, transmite AFP, conform Agerpres.

Fostul director al "Deutsche Bank", Josef Ackermann, a fost numit în fruntea Consiliului de Administraţie de la "Bank of Cyprus", în timp ce rusul Vladimir Strzhalkovskiy va rămâne în funcţia de vice - preşedinte. Din noul consiliu director mai fac parte directorul executiv John Patrick Hourican, Ioannis Zographakis, Marios Kalochoritis, Arne Berggren, Maksim Goldman, Christodoulos Patsalides, Wilbur Ross şi Michalis Spanos.

În acest timp, mai multe sute de persoane s-au adunat în faţa sediului băncii, au aruncat cu pietre şi diferite obiecte spre clădire şi chiar au încercat să treacă de un cordon de poliţie ca să intre în sediul băncii. Manifestanţii, din care o mare parte sunt deponenţi care şi-au pierdut o parte semnificativă din bani în urma restructurării sectorului bancar cipriot, au scandat sloganuri ostile faţă de ministrul de Finanţe, Harris Georgiades, atunci când acesta a intrat în clădire.

"Ne vrem banii înapoi, iar hoţii să meargă la puşcărie", au strigat protestatarii, nemulţumiţi că nu li s-a permis să vorbească la Adunarea generală anuală.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. care desi nu mai se afla intr-un index de o buna bucata de timp se mai scoate inca o data din index ca sa fie sigur ca a fost scos :-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS