CONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / BENDE SÁNDOR, PREŞEDINTELE COMISIEI PENTRU INDUSTRII ŞI SERVICII DIN CADRUL CAMEREI DEPUTAŢILOR:"Pandemia a tras semnale de alarmă cu privire la cât de bine suntem pregătiţi"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 14 aprilie

Bende Sándor

Bende Sándor

Pandemia de Covid a fost o experienţă dureroasă, care a tras nenumărate semnale de alarmă cu privire la "cât de bine suntem pregătiţi" şi "cât de bine este să fim interconectaţi atât de mult cu Uniunea Europeană sau cu alte state şi să ne bazăm doar pe import", spune Bende Sándor, preşedintele Comisiei pentru industrii şi servicii din cadrul Camerei Deputaţilor. Domnia sa adaugă: "La un moment dat s-ar putea ca graniţele să ne fie închise şi atunci vom suferi cu toţii din cauza lipsei anumitor produse de care avem nevoie. Sper că am tras concluziile şi învăţămintele necesare din această experienţă".

Actualmente avem alte greutăţi, conform domnului Bende Sándor, care explică: "Este greu pentru că tragediile din jurul nostru ne dau o nesiguranţă. Pentru investitori, pentru întreprinzătorii din orice domeniu al vieţii economice planează o nesiguranţă în prezent".

În contextul în care avem un conflict armat la graniţă, Bende Sándor spune: "Nu cred că este o idee creştină să spunem că situaţia actuală este o oportunitate, pentru că statele implicate în conflict - Ucraina şi Rusia - erau nişte furnizori de anumite servicii şi produse care acum lipsesc de pe piaţă sau nu le putem importa. Dar, firmele întreprinzătorilor români pot să vadă această nişă, să «se aşeze» pe ea şi să încercăm să fim noi înlocuitorii furnizorilor acestor servicii şi produse către Europa. Nu este o viziune prea creştinească, dar bănuiesc că vor fi foarte multe state în jurul nostru care nu vor avea această remuşcare şi se vor gândi foarte repede să acţioneze. Statul ar trebui să vină cu un ajutor în acest sens, să informeze societăţile cu privire la ce ar fi nevoie în Europa din ceea de va lipsi o bucată de vreme".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De jaba : unde -i implementarea cu produsul finit , 300 parlamentari ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro