CONFERINŢA "ANTREPRENORIAT FĂRĂ GEN" / FLORIN JIANU, PREŞEDINTELE CNIPMMR: "Sferele de influenţă şi colaborare economică la nivel global se vor reaşeza la finalul războiului din Ucraina"

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Companii / 14 aprilie 2022

Florin Jianu

Florin Jianu

Actualul conflict armat din Ucraina este un prilej pentru noi oportunităţi de afaceri, nu doar în cursul derulării lui, ci şi după încheierea acestuia, susţine Florin Jianu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), care afirmă că este nevoie şi de susţinerea investiţiilor care sunt relocate în această perioadă din ţara vecină, din Rusia sau din China în Europa.

"Când sunt perioade mai dificile, sigur că sunt oportunităţi, aşa cum a fost pandemia care a transferat foarte multe dintre activităţile offline în sfera online şi am văzut o creştere foarte mare a acestui sector sau a sectorului suport pentru tot ceea ce înseamnă activităţile de digitalizare. Sigur că şi în acest moment sunt oportunităţi foarte mari. Nu ne bucurăm de ceea ce se întâmplă la graniţa noastră, dar trebuie să facem uz de aceste oportunităţi, noi, ca ţară. În primul rând să folosim portul Constanţa la adevărata lui valoare pentru că devine cel mai important port la Marea Neagră. Să ne concentrăm pe atragerea de investiţii, dar nu numai investiţiile care vin din Ucraina, pentru că acolo nu mai poţi să lucrezi, dar şi cele care vin din Rusia sau din China. Acest lucru este necesar deoarece Europa, în opinia mea, în acest moment se concentrează pe readucerea producţiei în sfera europeană, pentru că, vrem-nu vrem, sferele de influenţă şi de colaborare economică la nivel global se vor schimba, se vor reaşeza", a precizat Florin Jianu.

Preşedintele CNIPMMR a prezentant pe scurt rezultatele unei analize realizată în rândul antreprenorilor cu privire la strategia firmelor din ţara noastră în actualul context de conflict armat din Ucraina.

"Noi am făcut o analiză pe 2500 de antreprenori. 9 din 10 întreprinzători au spus că urmează o criză economică, dacă intervenţiile publice nu vor fi extrem de puternice şi la obiect. 8 din 10 antreprenori vor restrânge investiţiile în acest an şi deja vedem acest lucru în rezultatele economice la nivel naţional. Un lucru care m-a bucurat să îl văd în analiza pe care am făcut-o este faptul că 5 din 10 întreprinzători au declarat că sunt dispuşi să angajeze oameni proveniţi din Ucraina. Asta arată, pe de o parte, nevoia de noi angajaţi şi deficitul existent în piaţa forţei de muncă, dar pe de altă parte arată şi o solidaritate a antreprenorilor români, a IMM-urilor, pentru că ei angajau, în marea lor majoritate, sub 10 persoane", a spus Florin Jianu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Jianu ? El reprezintă nu IMM-urile, ci propriul portofel pe baza de comision!

    La ,, Paștele Cailor " : unde - i gazul pe ț e a v ă ???

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb