DIKE

CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICEBanca Mondială vrea firme de recrutare pentru numirea managementului privat la stat

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei

Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei

Banca Mondială a sugerat autorităţilor să angajeze firme de "head hunting" (recrutare), care să stabilească liste cu persoanele care ar putea să fie alese pentru funcţii de conducere în companiile de stat, pe criterii profesionale, a declarat Alexandru Săndulescu, director general al direcţiei de energie din Ministerul Economiei. Domnia sa a precizat că primele companii din sectorul energetic deţinute de stat vor avea management privat până la finele anului.

"În urma interviurilor cu reprezentanţii statului, din persoanele recomandate de firmele de recrutare se pot stabili cinci sau şapte reprezentanţi în Consiliile de Administraţie ale companiilor de stat", a subliniat domnul Săndulescu.

Pe criteriile stabilite de firmele de "head hunting" pot fi aleşi directorii generali - specialişti fie din compania respectivă, fie din exterior. După numirea managementului privat, companiile vor elabora propriile programe de eficientizare. Se va începe cu o companie profitabilă şi cu una pe pierderi.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat, în urmă cu patru zile, că două dintre companiile din portofoliul instituţiei vor avea management privat până în luna iulie. Nu a fost stabilită modalitatea prin care se va realiza acest demers, dar Ministerul Economiei o va anunţa cel mai probabil în iulie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie