DIKE

CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICEBRD: Birocraţia încă îngreunează cheltuirea fondurilor europene

A.T.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Procedura de accesare birocratică, anevoioasă, inadaptată la mediul economic dificil actual rămâ-ne în continuare o problemă în accesarea fondurilor europene, consideră Adrian Lisandru, director promovare şi distribuire în cadrul BRD. Alte piedici în calea cheltuirii fondurilor structurale sunt perioada lungă de evaluare şi selecţie a proiectelor, formalismul excesiv, alături de modificările repetate şi inopinate ale cerinţelor autorităţilor în toate etapele de implementare.

Domnul Lisandru a mai enumerat ca probleme în accesare verificarea lentă a documentelor legate de achiziţii, întârzierile în rambursarea cheltuielilor eligibile efectuate - cu consecinţe financiare negative, respectiv creşterea costurilor cu finanţarea.

Din experienţa cumulată în cofinanţarea proiectelor din fonduri europene, oficialul BRD a menţionat dimensionarea obiectivă a investiţiilor ţinând seama de evoluţia pieţei şi previziuni economice şi financiare pe termen lung. Beneficiarii trebuie să-şi dimensioneze corect şi facilităţile de pre- şi co-finanţare, care să permită flexibilitate în implementare.

Un element care să asigure succesul cheltuirii banilor europeni este ca beneficiarul să aibă şi un plan B, cu prevederea unor activităţi alternative în planul de afaceri pentru cazul de întârziere în finalizarea proiectului.

BRD consideră necesar ca, pe lângă implicarea băncii, beneficiarul să implice şi firma de consultanţă atât la depunerea proiectului cât şi după etapa de semnare a contractului de finanţare cu autorităţile de management.

BRD a acordat peste 650 de credite EuroBRD în valoare totală de 900 milioane lei. 25% din creditele pentru IMM sunt acordate de BRD în ultimele şase luni. Banca mai are 149 dosare în analiză, în valoare de 430 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie