DIKE

CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICEBT: Dimensionarea incorectă a proiectelor, piedică în absorbţia fondurilor europene

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Leonard Cornoiu a spus că BT asigură un filtru în delegarea proiectelor eligibile.

Leonard Cornoiu a spus că BT asigură un filtru în delegarea proiectelor eligibile.

Dimensionarea corectă a proiectelor pe care firmele doresc să le finanţeze cu ajutorul fondurilor europene reprezintă una din problemele care împiedică o mai bună absorb-ţie, a declarat Leonard Cornoiu, director departament programe europene din cadrul Băncii Transilvania (BT). Domnia sa a precizat că dimensionarea corectă în funcţie de capacitatea firmei respective de a implementa proiectul dar şi dimensionarea corectă a necesarului financiar sunt factori care asigură o absorbţie de succes.

BT are o poziţionare aparte în procesul de absorbţie a fondurilor europene, fiind alături de beneficiari de la momentul concepţiei proiectului. Astfel, banca se asigură că beneficiarul are parte de consultanţa şi fonsdurile necesare finalizării cu succes a investiţiei. În plus, asocierea cu o bancă încă de la momentul conceptului proiectului asigură o finanţare mai uşoară, a subliniat Leonard Cornoiu.

Domnia sa a mai spus că BT asigură, prin această poziţionare aparte, un filtru în delegarea proiectelor eligibile, bancabile întrucât criteriile autorităţilor de management nu conduc întotdeanuna la alegerea unor proiecte care pot obţine creditele şi garanţiile necesare implementării.

Oficialul BT a mai declarat că banca a eliberat, până în prezent, scrisori de confort pentru proiecte în valoare totală de 700 milioane lei, la care se adaugă 250 milioane lei - valoarea proiectelor finanţate în 2010 şi peste 700 de clienţi în accesare fondurilor nerambursabile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie