DIKE

CONFERINŢA "BURSA" FINANŢAREA EUROPEANĂ - OPORTUNITATE A RELANSĂRII ECONOMICEROVIGO: Cum finanţăm economia în lipsa fondurilor europene

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Vasile Deleanu

Vasile Deleanu

Mirajul absorbţiei miliardelor de euro puse la dis-poziţia ţării noastre prin programele finanţate din fonduri europene îndepărtează companiile şi autorităţile de problemele economiei reale, care încă nu a cunoscut beneficiile unui grad ridicat de absorbţie. "Dar cum finanţăm economia reală care nu a ieşit încă din recesiune?" este întrebarea cu care avocatul Vasile Deleanu, asociatul coordonator al casei de insolvenţă "Rovigo" SPRL, a electrizat, ieri audienţa conferinţei BURSA.

Domnia sa a arătat: "Este ca şi cum suntem o navă spaţială ce a plecat să cerceteze Cosmosul şi a uitat copilul pe pământ. Copilul este economia reală, care se confruntă cu peste 21.000 de cazuri de insolvenţă, care îşi caută cu dis-perare finanţarea. Toate aceste firme în insolvenţă au cheltuit mai mult decât au încasat. Multe sunt afaceri cheie pentru economia naţională. Cum le salvăm şi le finanţăm?".

Domnul avocat Deleanu a oferit ca răspuns chiar legea modificată a insolvenţei, care permite finanţarea firmelor aflate în dificultate şi relansarea lor cu succes. Astfel, investitorii care plasează bani în companii insolvente au prioritate absolută şi garanţia nu numai a recuperării banilor, ci şi a asigurării unui profit atractiv.

Potrivit reprezentantului "Rovigo", cheia succesului salvării afacerilor insolvente este subrogaţia: plăteşti unui creditor datoria societăţii pentru a obţine o poziţie privilegiată la masă credală. Astfel, un investitor poate deveni "stapânul afacerii" şi poate injecta în siguranţă bani noi în respectiva companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DIKE

Supliment dedicat activităţii de drept
DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

04 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0024
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3819
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.6932

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Boromir
Erfi
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie