CONFERINŢA CODUL INSOLVENŢEI/OVIDIU AGLICERU, HIDROELECTRICA: "Salariaţii nu sunt pregătiţi pentru insolvenţă"

V.R.
Ziarul BURSA #Companii / 22 februarie 2017

"Salariaţii nu sunt pregătiţi pentru insolvenţă"

Societatea Hidroelectrica a fost transformată, după ce a ieşit anul trecut din insolvenţă, în cea mai valoroasă companie a statului român, "ca urmare a unui efort de patru ani făcut de administratorul judiciar şi de salariaţii cinstiţi ai societăţii", a afirmat Ovidiu Agliceru, preşedintele directoratului Hidroelectrica, aducând în atenţie, însă, faptul că declararea insolvenţei a luat total pe nepregătite salariaţii companiei.

"Salariaţii nu sunt pregătiţi, nu ştiu ce presupune insolvenţa. Noi am aflat pe pielea noastră şi am constatat că, din fericire, o echipă de profesionişti este cea care analizează, verifică şi decide", a spus domnul Agliceru, adăugând: "Acest lucru a dus la rezultatele la care a ajuns astăzi Hidreoelectrica".

Conform afirmaţiilor sale, la Hidroelectrica, echipa respectivă a identificat cauzele insolvenţei, a eliminat disfuncţionalităţile şi, astfel, compania a ieşit din insolvenţă anul trecut.

"Ulterior, ne-am confruntat cu toate problemele celor care reuşesc să iasă din insolvenţă", a menţionat reprezentantul companiei, precizând: "Încă din a doua zi după ce am ieşit din insolvenţă, o armată de inspectori şi controlori au dat năvală în toate punctele noastre de lucru. Toată pofta lor de verificări a născut şi multe acte de control cu care nu am fost de acord. Am contestat toate acţiunile acestea în timpul foarte scurt prevăzut de lege, şi asta în condiţiile în care nu mai beneficiam de sprijinul echipei de avocaţi ai administratorului judiciar. Mai mult, la ieşirea din insolvenţă am avut foarte multe procese pe rol, care au continuat din timpul insolvenţei. Au fost sute de dosare, iar acesta este un lucru cu care se poate confrunta orice firmă care iese din insolvenţă".

Domnia sa a amintit şi de problema "băieţilor deştepţi", care au fost în mare parte "puşi la zid" de administratorul judiciar. "Adminstratorul a reziliat sau denunţat contractele şi, drept urmare, aceştia au chemat în arbitraj Hidroelectrica pentru diverse pretenţii şi despăgubiri", a afirmat domnul Agliceru, menţionând că toate aceste aspecte au trebuit organizate şi rezolvate.

Hidroelectrica poate fi listată în acest an doar dacă se va rezolva până la finele lunii martie problema investiţiilor nerentabile ale companiei, care se ridică la două miliarde de euro, şi care ar micşora substanţial valoarea producătorului de energie, a declarat, ieri, Ovidiu Agliceru, conform News.ro

"Am condiţionat această listare de rezolvarea investiţiilor nerentabile. Din punctul nostru de vedere, am rezolvat această problemă în acte din septembrie, dar când am încercat să transferăm unele dintre ele, nu s-a reuşit. Listarea este fezabilă pentru acest an în situaţia în care aceste investiţii nerentabile vor fi soluţionate în trimestrul întâi. Dacă în primul trimestru nu vor fi soluţionate, sigur că listarea se va amâna", a spus Ovidiu Agliceru, precizând că investiţii nerentabile sunt cele care nu au ca scop producţia de energie, ci alimentări cu apă sau atenuări de viitură.

Domnul Agliceru a mai spus că Hidroelectrica are un plan de investiţii de peste un miliard de euro pentru următorii cinci ani.

Ovidiu Agliceru: "În Hidroelectrica, nu au fost zece băieţi deştepţi, au fost 500, care aveau contracte cu preţuri de 3 - 18 ori mai mari decât preţul pieţei. Toate contractele au fost fie renegociate, fie denunţate".

Hidroelectrica a avut un profit brut de 1,5 miliarde de lei anul trecut şi venituri de 3,4 miliarde de lei, potrivit rezultatelor preliminare, la o producţie de 17,4 TWh de electricitate, conform News.ro.

Opinia Cititorului ( 5 )

 1. am inteles ca intre contractele denuntate sunt si cele cu hidroserv- adica economii pe seama intretinerii tehnice a hidrocentralelor. daca e asa insemna ca sunt nebuni , amintesc de sloganul comunist de reducere a costurilor , a importurilor , care au facut sa avem in final o industrie depasita

  Tu profesionist ?

  Te-ai umflat de prime mai Aglicerule cu directorii adusi de la Plafar Si Metro 

  V-ati dat clase peste clase. 

  Sa va fie rusine profesionistilor , cu "profesionalism" vati dat prime 

  1. Foarte corect

  Ati nenorocit Hidroelectrica mai Aglicerilor! Ce sa mai listezi la bursa? Ati da aproape jumate din profesionisti afara si cu economiile facute v-ati facut salarii de ,,manageri". 70 % din personalul de exploatare are in jur de 50 de ani! In cativa ani ramaneti fara meseriasi! Cu nela-manivela la butoane nu va intereseaza decat sa disponibilizati! Centralele sunt un morman de fiare vechi construite in anii 50-60, iar meseriasii vi se duc!

  Uite ce zice Agliceru: "Ulterior, ne-am confruntat cu toate problemele celor care reuşesc să iasă din insolvenţă", a menţionat reprezentantul companiei, precizând: "Încă din a doua zi după ce am ieşit din insolvenţă, o armată de inspectori şi controlori au dat năvală în toate punctele noastre de lucru. Toată pofta lor de verificări a născut şi multe acte de control cu care nu am fost de acord. Am contestat toate acţiunile acestea în timpul foarte scurt prevăzut de lege, şi asta în condiţiile în care nu mai beneficiam de sprijinul echipei de avocaţi ai administratorului judiciar. Mai mult, la ieşirea din insolvenţă am avut foarte multe procese pe rol, care au continuat din timpul insolvenţei. Au fost sute de dosare, iar acesta este un lucru cu care se poate confrunta orice firmă care iese din insolvenţă".

  Adila dai exemplul administratorului judiciar condamnat la puscarie si instigi la nerespectarea legilor statului. Reprezentantii statului sunt "CONTROLORI" E foarte interesant ca dumneata administrezi o societate in numele statului si pentru stat , si adika cum isi permite statul sa te controleze. Chiar nu te vad bine. Se sesizeaza cineva cu acest "DIRECTOR"? Cam face afirmatii impotriva statului si culmea contesta pe banii statului. Si daca pierde?Plateste acest Agliceru banii de proces?

  Rog STATUL sa se sesizeze 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9709
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5670
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1374
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8970
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.6908

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb