CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / FELICIA RĂCĂŞANU, DIRECTOR ADJUNCT MINISTERUL ENERGIEI:"Vrem să încurajăm biomasa în viitoarea strategie energetică"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 februarie 2015

Specialiştii din cadrul Ministerului Energiei intenţionează să propună, în cadrul dezbaterilor privind strategia energetică, încurajarea dezvoltării surselor de producţie pe bază de biomasă şi biogaz - resurse de energie regenerabilă de care ţara noastră dispune din plin, a declarat Felicia Răcăşanu, director general adjunct în cadrul ministerului.

Domnia sa a precizat că ţara noastră a atras multe capacităţi noi regenerabile dar doar în parcuri eoliene şi solare astfel încât trebuie să încurajăm acum mai mult biomasa, biogazul şi microhidrocentralele.

Reprezentantul Ministerului Energiei a subliniat că instituţia susţine dezvoltarea societăţilor de servicii energetice de tip ESCO întrucât aduc, alături de serviciile tehnice, şi instrumentele financiare necesare implementării proiectelor de eficienţă energetică. Aceste societăţi mai aduc, în opinia conducerii ministerului, garanţia că economiile de energie asociate proiectelor vor fi suficiente pentru a acoperi costurile pe o anumită perioadă de timp.

Conform sursei citate, piaţa din România nu este suficient dezvoltată pe acest segment, iar ministerul îşi doreşte să încurajeze dezvoltarea serviciilor tip ESCO pentru că prezintă soluţii de performanţă energetică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
heidi-chocolate.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9686
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5785
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2030
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8072
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.7224

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb