CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / FELICIA RĂCĂŞANU, DIRECTOR ADJUNCT MINISTERUL ENERGIEI:"Vrem să încurajăm biomasa în viitoarea strategie energetică"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Specialiştii din cadrul Ministerului Energiei intenţionează să propună, în cadrul dezbaterilor privind strategia energetică, încurajarea dezvoltării surselor de producţie pe bază de biomasă şi biogaz - resurse de energie regenerabilă de care ţara noastră dispune din plin, a declarat Felicia Răcăşanu, director general adjunct în cadrul ministerului.

Domnia sa a precizat că ţara noastră a atras multe capacităţi noi regenerabile dar doar în parcuri eoliene şi solare astfel încât trebuie să încurajăm acum mai mult biomasa, biogazul şi microhidrocentralele.

Reprezentantul Ministerului Energiei a subliniat că instituţia susţine dezvoltarea societăţilor de servicii energetice de tip ESCO întrucât aduc, alături de serviciile tehnice, şi instrumentele financiare necesare implementării proiectelor de eficienţă energetică. Aceste societăţi mai aduc, în opinia conducerii ministerului, garanţia că economiile de energie asociate proiectelor vor fi suficiente pentru a acoperi costurile pe o anumită perioadă de timp.

Conform sursei citate, piaţa din România nu este suficient dezvoltată pe acest segment, iar ministerul îşi doreşte să încurajeze dezvoltarea serviciilor tip ESCO pentru că prezintă soluţii de performanţă energetică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS