CONFERINŢA "COMPETITIVITATE, INTELIGENŢĂ ŞI VALOARE ADĂUGATĂ PRIN SERVICII PRIVATE - SERVICII ENERGETICE" / PROFESORUL EDEN MAMUT:"Reţelele inteligente vor fi coloana vertebrală a viitorului sistem energetic fără emisii de carbon"

ALINA TOMA
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 5 februarie 2015

Noua paradigmă în domeniul serviciilor energetice este conceptul reţelelor inteligente, care presupune asigurarea, la nivelul fiecărui utilizator, a energiei în cantitatea şi calitatea de care are nevoie, atunci când are nevoie, în condiţiile utilizării unui volum minim de resurse de materii prime şi materiale şi a unui impact minim asupra mediului înconjurător, a declarat Prof. dr. ing. Eden Mamut directorul Institutului pentru Nanotehnologii şi Surse Alternative de Energie din cadrul Universităţii "Ovidius" din Constanţa.

Reţelele inteligente vor fi coloana vertebrală a viitorului sistem energetic fără emisii de carbon, în viziunea profesorului Mamut, care consideră că acestea vor permite integrarea unor cantităţi mari de energie din surse regenerabile, produsă onshore şi offshore, şi integrarea vehiculelor electrice, menţinând în acelaşi timp disponibilitatea pentru producţia de energie din surse convenţionale şi adecvarea pentru sistemul energetic.

Domnia sa a explicat: "Integrarea pieţelor la nivelul Uniunii Europene aduce furnizorii de servicii energetice din România în faţa unei competiţii fără precedent, cu o structurare a pieţelor şi a legilor de operare aflate în plin proces de redefinire. Miza impunerii pe viitoarele pieţe constă în însuşirea ecoinovării ca principiu fundamental al culturii de organizaţie şi cunoaşterea profundă a complexităţii conceptelor de economie verde".

Profesorul Eden Mamut susţine că universităţile pot constitui un partener cu mare potenţial pentru a creşte şi consolida capacitatea furnizorilor de servicii energetice din ţara noastră de a se impune pe viitoarea piaţă europeană unificată.

Domnia sa a precizat că reţelele inteligente sunt capabile să realizeze interacţiunea şi comunicaţia directă între consumatori (casnici sau agenţi economici), ceilalţi utilizatori ai reţelei şi furnizorii de energie. În combinaţie cu tarifele diferenţiate pe zone orare, ele oferă în premieră consumatorilor posibilitatea de a-şi controla şi gestiona în mod direct propria structură de consum, furnizând totodată stimulente puternice pentru utilizarea eficientă a energiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro