Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-A / DANIELA LULACHE, "NUCLEARELECTRICA":"Rolul statului, esenţial în dezvoltarea marilor proiecte din energie"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

"Rolul statului, esenţial în dezvoltarea marilor proiecte din energie"

Investiţiile în domeniul energetic din ţara noastră sunt esenţiale pentru ca România să devină independentă în acest domeniu, spune Daniela Lulache, director general al "Nuclearelectrica" SA, menţionând că societatea pe care domnia sa o reprezintă promovează proiectele de dezvoltare a Reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă.

"Nu va veni nimeni să investească doar pentru că noi propunem un proiect, ci pentru ca să realizeze profit. Dar, orice investiţie în energie este costisitoare, nu se poate recupera prin preţurile de pe piaţă", declară Daniela Lulache, adăugând că, astfel, devine evident rolul statului în susţinerea unui asemenea proiect.

"Nu ne putem imagina ca o ţară precum România, în timp, pe termen mediu şi lung, să nu aibă acest schelet al sectorului energetic extrem de bine dezvoltat şi pus la punct", declară doamna Lulache.

Oficialul companiei "Nuclearelectrica" atrage atenţia că România are un mare avantaj şi anume: rezervele de uraniu, care pot fi folosite în producţia de energie nucleară, are o experienţă pe care alte ţări nu o au, şi performanţe demonstrate în domeniu.

"Cred că posibilitatea ca industria nucleară să-şi arate nenumăratele feţe şi să ajute la dezvoltarea învăţământului, educaţiei, la crearea de locuri de muncă bine plătite sunt elemente care merită luate în calcul", subliniază doamna Lulache, aducând în atenţie nevoia de investiţii în Reactoarele 3 şi 4.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Statul ... este intriga politica si bataie de joc la adresa poporului pe care-l dezinformeaza, iar cine ar trebui sa-l apere, caci au depus juramint de credinta poporului, fac pe lacheii si string informatii si fac munca informativa specifica in alte scopuri decit cele normale!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS