Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

CONFERINŢA "ENERGIA ÎN PRIZĂ", EDIŢIA A II-AStrategia pentru dezvoltarea economică a României, necesară înaintea celei energetice

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Strategia pentru dezvoltarea economică a României, necesară înaintea celei energetice

Scăderea consumului de energie şi gaze şi diminuarea preţului electricităţii impun ca strategia energetică a ţării noastre să fie corelată cu cea pentru dezvoltarea economică a României, au concluzionat participanţii la cea de-a doua ediţie a Conferinţei BURSA "Energia în priză". Ei şi-au arătat îngrijorarea cu privire la lipsa de preocupare a autorităţilor pentru stabilirea unei strategii de dezvoltare economică pe termen lung, arătând că a sosit timpul ca ţara noastră să îşi stabilească priorităţile pentru industrie.

"Trebuie să ştim ce ramuri industriale vor fi susţinute în continuare, ca să ştim pe ce consum energetic ne vom baza şi cum poate fi modelat şi dezvoltat sistemul energetic", au mai spus operatorii din piaţa de electricitate şi gaze, dar şi oamenii de afaceri. Ei au menţionat că în actualul context nu mai putem avea o strategie energetică viabilă fără politici privind competitivitatea industriei şi principalele direcţii de dezvoltare economică a ţării noastre. Şi viitoarele mari investiţii în producţia de electricitate trebuie gândite tot în acest context, în opinia multor participanţi la conferinţă.

Operatorii din piaţa electricităţii şi gazelor s-au plâns autorităţilor că legile şi reglementările din domeniu sunt adoptate fie fără să fie consultaţi, fie fără să se ţină cont de opiniile lor. Investitorii din energie au solicitat, din nou, autorităţilor un cadru legislativ stabil.

Piaţa de electricitate trece printr-un moment zbuciumat în care plouă cu amenzi. ANRE consideră că operatorii au distorsionat piaţa încheind pe OPCOM contracte de tranzacţionare a energiei la preţuri şi cantităţi variabile, iar traderii au contestat în instanţă amenzile pe motiv că reglementatorul interpretează incorect legea şi reglementările.

Piaţa gazelor freamătă în contextul prelungirii calendarului liberalizării pieţei pentru populaţie şi al preocupărilor autorităţilor şi operatorilor de a se pregăti de iarnă în contextul crizei cu Ucraina.

La conferinţă au fost prezenţi aproximativ 150 de participanţi de la companii din sectorul energetic (producători, furnizori, distribuitori de energie şi gaze, societăţi mari consumatoare din toate domeniile de activitate, case de avocatură, alături de reprezentanţi ai statului ai ANRE şi ai asociaţiilor şi organizaţiilor de profil.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Ce strategie de dezvoltare economica se doreste cu finantare pe bursa romaneasca cand SSIF Harinvest a sterpelit detinerile investitorilor iar la 10 luni de zile Fondul de Compensare nu si-a facut treaba? O parte din ce s-ar fi recuperat ar fi ajuns din nou pe piata de capital ! Dar asa ? Rusine domnilor! Vreti finantare prin Bursa de la Bucuresti si dezvoltare economica iar investitorii isi cauta dreptatea prin tribunale? Pentru ce mai avem un ASF? Cica "reglementator" al pietii de capital Cum a "reglementat" ca ne pune sa accesam FC prin administrator judiciar? Unde e prevazut in Lege ca accesarea FC se face cu costuri pe care le suporta pagubitii ????! Si furati si buni de plata! Asa-I protejeaza ASF pe INVESTITORI?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  I. De ce dl. prim-ministru Ponta si partidul lui de guvernamant, cand vine vorba de strategii economice, pun boii inaintea carului?

  R. Pentru ca alegatorii conteaza! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS