CONSILIUL CONCURENŢEI12 companii suspectate de trucarea licitaţiilor organizate de Ministerul de Interne

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii / 25 mai 2021

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibila trucare a unor licitaţii, organizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), la care au participat companii în calitate de ofertanţi la procedurile de achiziţie publică având ca obiect activităţi de proiectare şi execuţie pentru realizarea proiectului "Hub Servicii (Centru de furnizare servicii electronice)", potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

Companiile investigate de Consiliul Concurenţei în acest caz îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de lucrări de construcţii, piaţa serviciilor de instalaţii, piaţa serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România: PORR Contruct SRL, Regia Autonomă Rasirom, M&D Cons Investiţii SRL, Tema Energy SRL, Metroul SA, S&T Romania SRL, Ness Proiect Europe SRL, Dataware Consulting SRL, General Me.el Electic SRL, Structural Engineering and Technology SRL, Tancrad SRL şi Rovis Lider SRL.

"Autoritatea de concurenţă deţine indicii privind o posibilă coordonare a comportamentului comercial al companiilor menţionate, ce vizează fixarea directă sau indirectă a preţurilor de vânzare ori de cumpărare (sau orice alte condiţii de tranzacţionare) şi/sau împărţirea pieţei serviciilor de lucrări de construcţii, pieţei serviciilor de instalaţii, pieţei serviciilor de comunicaţii şi alte activităţi conexe ale acestora din România, cu scopul de împiedica, restrânge ori denatura concurenţa.

De asemenea, Autoritatea de Concurenţă a primit o sesizare din piaţă, de la unul dintre ofertanţi, privind posibile practici anticoncurenţiale ale companiilor participante la licitaţia organizată de Ministerul Afacerilor Interne", se menţionează în comunicatul Consiliului Concurenţei.

În documentul respectiv se arată că au fost efectuate inspecţii inopinate, autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, la sediile şi punctele de lucru ale companiilor respective pentru obţinerea tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.

"În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor", se mai arată în documentul citat.

Reprezentanţii Curţii de Conturi arată că efectuarea acestor controale nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a legii concurenţei şi că documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro