ICT

CONSILIUL EUROPEI:Pandemia a agravat traficul de persoane şi a vulnerabilizat şi mai mult victimele

G.U.
Internaţional / 09 aprilie

Pandemia a agravat traficul de persoane şi a vulnerabilizat şi mai mult victimele

Consiliul Europei trage un semnal de alarmă cu privire la ''agravarea'' traficului de fiinţe umane provocată de pandemia de COVID-19, făcând apel la statele europene ''să întărească prevenţia acestui flagel'', informează AFP, conform Agerpres.

''Pandemia (...) are repercusiuni îngrijorătoare asupra traficului de fiinţe umane în Europa'', notează în cel mai recent raport, pe anul 2020, GRETA, grupul de experţi responsabil cu evaluarea aplicării Convenţiei pentru lupta împotriva traficului de fiinţe umane.

''Efectele pandemiei au făcut victimele traficului încă şi mai vulnerabile'', arată preşedinta grupului, Helga Gayer, într-un comunicat.

Ea notează că ONG-uri ''au alertat cu privire la întârzierile în identificarea formală a victimelor traficului'', ceea ce compromite ''grav'' accesul acestora ''la un adăpost sigur, la îngrijiri şi la sprijinul de care au cruntă nevoie, în acelaşi timp expunându-le riscului de a suferi noi abuzuri'', notează sursa citată.

''Traficanţii au beneficiat de pe urma crizei (sanitare) profitând de precaritatea economică de care suferă numeroase persoane'', subliniază Helga Gayer.

Totodată, se observă ''o creştere a exploatării sexuale şi a criminalităţii pe internet''. Astfel, în Spania, ''platformele digitale precum Airbnb'' servesc tot mai mult pentru ''închirierea de apartamente unde se practică exploatarea sexuală, ceea ce reduce capacitatea serviciilor de poliţie de a depista victimele'', atrage atenţia raportul GRETA.

În Germania, unde practicarea prostituţiei este reglementată prin lege, decizia de închidere temporară a bordelurilor a avut drept consecinţe ''o creştere a prostituţiei ascunse'' şi ''o agravare a condiţiilor de exploatare''.

Experţii GRETA salută totuşi faptul că ''anumite state'', precum Marea Britanie, Italia ori Spania, au colaborat ''cu actorii societăţii civile'' pentru ca structurile de sprijin ''să continue să funcţioneze şi persoanele vizate (...) să poată avea acces la ele''.

Convenţia Consiliului Europei privind traficul de fiinţe umane a intrat în vigoare în 2008 în 46 din cele 47 de state membre, precum şi în Belarus, stat nemembru.

Federaţia Rusă nu a ratificat convenţia, reaminteşte GRETA, lansând din nou Moscovei un apel în această direcţie, notează sursa citată.

În august 2020, Israelul şi-a exprimat oficial intenţia de a adera la convenţie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bai birocratilor neomarxisti, lasati demagogia si vedeti ca tocmai printre voi sunt multi care au "agravat traficul de persoane şi au vulnerabilizat şi mai mult victimele", pt ca sunt pedofili, gaozari si lesbiene si deci, au nevoie sa fie "alimentati" mereu cu multe prospaturi!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro