Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

Constantin Frăţilă a fost ales preşedinte al THR-Marea Neagră

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Compania va numi un evaluator independent, recunoscut internaţional, care să efectueze o evaluare a activelor deţinute

Constantin Frăţilă a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), cu un mandat de doi ani, se arată într-un raport al societăţii cu sediul în Mangalia remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este o decizie a board-ului care vine în condiţiile în care, în data de 11 august, acţionarii THR - Marea Neagră între care SIF Transilvania (SIF3) au aprobat modificarea formei de administrare a societăţii din sistem dualist în sistem unitar şi, implicit, constatarea încetării mandatului Consiliului de Supraveghere şi a Directoratului.

În aceste condiţii, au fost aleşi cinci administratori, pe lângă Constantin Frăţilă din Consiliu de Administraţie mai făcând parte Tony Cristian Gib-Răduţă - ales de board vicepreşedinte, şi membrii Diana Vereş, Dinu Şerban Mailat, Bogdan Nicolae Roşu şi Şerban Valentin Marin, toţi cu mandate de doi ani conform votului acţionarilor.

Consiliul de Supraveghere al SIF3 era format din preşedintele Dobrin Mielu şi membrii Dragoş Călin şi Florin Dănuţ Buzatu, în timp ce Directoratul era compus din preşedintele Narcisa Moşoiu, vicepreşedintele Constantin Stănescu şi Sofia Zăgăneanu (membru).

De menţionat că, adunările acţionarilor companiei hoteliere din 11 august, ordinară şi extraordinară, au fost convocate la solicitarea SIF-ului din Braşov, ce deţine 77,71% din THR-Marea Neagră.

De asemenea, a fost aprobată numirea unui evaluator independent, recunoscut internaţional, care să efectueze o evaluare a activelor companiei în vederea stabilirii potenţialului de business a acestora, şi identificarea sinergiilor existente între activele amplasate în aceeaşi zonă turistică, punct introdus pe ordinea de zi la solicitarea Salink Limited, ce deţine 5,1% din THR-Marea Neagră.

Demersul SIF Transilvania, de schimbarea a formei de administrare a unor societăţi pe care le are în portofoliu, şi implicit a conducerii, vine în condiţiile în care, din primăvară, societatea cu sediul în Braşov are un nou directorat condus de Marius Moldovan, după peste 20 de ani în care Mihai Fercală a fost în fruntea directoratului societăţii.

Recent, SIF3 a solicitat convocarea adunării acţionarilor Transilvania Leasing şi Credit IFN Braşov (TSLA), Şantierul Naval Orşova (SNO) şi Turism Felix (TUFE), cu solicitări asemănătoare.

Pentru primul trimestru al acestui an, Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră a obţinut un profit net de 7,8 milioane lei, faţă de o pierdere de 0,31 milioane lei în primele trei luni din 2019, în condiţiile în care veniturile din exploatare au fost de 17,67 milioane lei, de două ori şi jumătate mai mare decât cele din aceeaşi perioadă a lui 2019.

Faţă de ultimul preţ de tranzacţionare al acţiunii EFO de la finele săptămânii trecute, de 0,115 lei, valoarea de piaţă a companiei hoteliere era de aproape 66,58 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie