CRISTIAN PÂRVAN, SECRETAR GENERAL AOAR:"Statul nu are o strategie prin care să ajute mediul de afaceri"

Ziarul BURSA #Companii / 23 octombrie 2020

Cristian Pârvan

Cristian Pârvan

Sondajul realizat de McKinsey pare foarte verosimil, pentru că IMM-urile sunt legate în general de sfera de consum şi dacă veniturile devin incerte, atunci consumul scade şi companiile mici şi mijlocii au de suferit, ne-a spus Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR). Domnia sa ne-a explicat: "Dacă luăm IMM-urile din zona industriei, de exemplu, la noi industria a scăzut cu 12-13% şi atunci avem deservicii, care se regasesc în zona IMM-urilor. Companiile mici din România sunt şi mai susceptibile de a nu rezista, întrucât nu au avut timp să se maturizeze ca cele din vest. De exemplu, întreprinderile din HoReCa, cele care fac feţe de masă, şerveţele etc., sunt lanţuri de valoare care dacă nu sunt întreţinute, atunci toţi cei care se află pe lanţ suferă.

Ultimul comunicat al INS privind serviciile prestate pentru întreprinderi arată că singurul sector care a crescut în această perioadă a fost zona de informatică. Odată cu toate activităţi au apărut şi problemele, de suprasolicitare a reţelelor etc. care nu se petreceau în mod curent. Acesta este sectorul de servicii care a crescut, restul au scăzut".

Şi înainte de pandemie erau alte tipuri de pericole la nivelul UE, în general provocate de creşterile costurilor implicate de activitatea IMM-urilor din ţările respective şi de încercarea de a-şi reduce costurile prin utilizarea resurselor din Asia, ne-a mai spus domnul Pârvan, adăugând că acolo era o problemă provocată de delocalizarea producţiei, o problemă care rămâne, în continuare.

La noi, piaţa încă nu este foarte bine organizată, ne-a precizat reprezentantul AOAR, subliniind că încă există 200.000 de firme cu afaceri zero, cu capital negativ, întrebarea care se pune fiind de ce nu ies de pe piaţă, în criză? "Sectorul care are cel mai mare risc de insolvenţă este comerţul mic, unde se închid firmele, apoi zona de construcţii, unde toată lumea adună forţa de muncă din ce se găseşte pe piaţă, care este puţină şi necalificată, iar majoritatea contractelor sunt pe licitaţii şi nu fac faţă. Şi mai intervine producţia", ne-a mai explicat Cristian Pârvan. Acesta este de părere că, în adoptarea măsurilor de sprijin pentru mediul de afaceri, statul "nu are o strategie, să vadă ce sector îl interesează, el doar aruncă bani în piaţă".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. PAI , CE FACEM AICEA ??? AM VRUT CAPITALISM , S-AU NU ??? DE CE TREBUIE STATUL , SA AJUTE FIRMELE PRIVATE ??? CE , ATUNCI CAND INCASEAZA BANI , PRIVATUL IMPARTE VREUN LEUT , CU CINEVA ??? VAD CA ACUM , O MULTIME DE MILIONARI , SI MULTI-MILIONARI , SE VAITA CA AU PIERDERI , SI CA , FARA AJUTOR DIN PARTEA STATULUI , RISCA SA-SI INCHIDA AFACERILE !!! VOR SA CASTIGE , CA IN CAPITALISM , SI SA TRAIASCA , CA IN COMUNISM !!! ASA SE INTAMPLA , CAND SUTE DE MII DE COMUNISTI , SI-AU CREAT FIRME , CA SA TRAIASCA , CA IN SANUL LUI ADAM !!! AM MAI ZIS EU , CA TARA ASTA , E UN FEL DE CUBA , A EUROPEI !!! LIPSESTE NUMAI CHE-GHEVARA !!! ''''''' EL COMANDANTE '''''' !!! OARE , CHE-GHEVARA ROMANESC , SA FIE TOVARASUL DRAGNEA ??? LASA CA IESE EL , AFARA DE LA GHERLA !!! AM AUZIT , CA ABIA ASTEAPTA , SA IMPARTA DREPTATEA !!! FACE EL ORDINE !!! EPUREAZA EL , DIN PSD , AMATORI CA CIOLACU , S-AU CA ALTII !!! DUPA CARE SE V-A NAPUSTI PESTE PIATA DE CAPITAL ROMANEASCA !!! O S-O FACA EL , PRIN INTERPUSII LUI , STIL VALCOV , S-AU TEODOROVICI , SA SE PRABUSEASCA , CA SA POATA CIUPII NISCAIVA ACTIUNI IEFTINE !!! CA A DEVENIT EXPERT IN ASA CEVA !!! STATI NUMAI UN PIC , SA IASA AFARA , SI-O SA VEDETI !!! CE NE TREBUIE NOUA , CAPITALISM ??? LUMEA , VREA DOAR SA CASTIGE !!! NU-I PLACE NIMANUI , SA PIARDA !!! SA PIARDA CAPITALISTII , NU NOI !!! AICI , NU E CAPITALISM !!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro