DANIEL ZAMFIR:"NU legea dării în plată e cauza creşterii avansului la creditele ipotecare!"

I.D.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 07 martie 2016

"NU legea dării în plată e cauza creşterii avansului la creditele ipotecare!"

Mai multe bănci au anunţat în această perioadă că vor majora avansul la creditele ipotecare, iar altele au luat deja această măsură, transmite deputatul Daniel Zamfir într-un comunicat de presă.

A fost o formă insistentă de presiune împotriva Legii dării în plată, demarată chiar de viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, primul care a anunţat creşterea avansului la 50%, precizează Daniel Zamfir.

Acesta a adăugat: "Duminică dimineaţa însă, în timpul emisiunii "După 20 de ani", de la Pro TV, acelaşi domn Olteanu a recunoscut ca NU din cauza Legii dării în plată vor mări băncile comerciale avansul, ci din cauza Legii Bail-in. Această lege e implementarea unei directive europene, ce a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016 şi care prevede că băncile pot confisca depozitele clienţilor de peste 100.000 euro pentru a evita intrarea băncii în faliment".

"Avem aşadar o nouă dovadă a şantajului exercitat de mediul bancar, în frunte, într-un mod cu totul regretabil, cu Banca Naţională. Încă de la iniţierea acestei legi, Banca Naţională a condus ostilităţile, anunţând cele mai groaznice scenarii: o bancă urma să intre în faliment şi să mai tragă alte trei bănci după ea, Legea reprezenta un risc sistemic pentru domeniul bancar, plecarea investitorilor din România etc. Pe parcursul adoptării Legii, uşor-uşor reprezentanţii BNR au renunţat la aceste sperietori. Ieri dl Olteanu a eliminat-o şi pe aceasta din urmă", scrie Daniel Zamfir într-un comunicat de presă remis redacţiei.

Deputatul PNL este de părere că "scopul Legii dării în plată este tocmai acela de a aduce un echilibru în relaţiile dintre clienţi şi bănci si de a le oferi clienţilor pârghiile pentru a lupta împotriva abuzurilor băncilor".

Daniel Zamfir a mai declarat: "Consider însă că este cu totul inacceptabil ca Banca Naţională a României să acopere şi să încurajeze felul în care băncile refuză asumarea oricărui risc, aruncând povara permanent pe umerii clienţilor".

Pe de altă parte, viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, ieri, la ProTv, a declarat: "Domnul Zamfir poate nu-şi aminteşte, în decembrie a votat o lege de transpunere a unei directive europene, prin care avansul va fi mărit cu toate garanţiile pe care Legea dării în plată le-a eliminat. Dacă se elimina toate celelalte garanţii şi rămâne doar imobilul, avansul va fi probabil în jur de 40%, poate mai mult. Potrivit legii votate de domnul Zamfir în decembrie. E o obligaţie legală. Prin legea votată de dumneavoastră aţi stabilit această obligaţie".

Opinia Cititorului ( 22 )

 1. a mai expirat o pocnitoare a bancilor.Deci nu DIP este vinovata pentru cresterea avansurilor,ci o lege europeana.Curat-murdar dl bancheri......

  Hai sa fim seriosi..dar oare din ce cauza o banca ar fii in situatia de baill-in? nu cumva din cauza unei legi arbitrare prin care niste credite intra in pierdere?

  1. dar o sa stii vreodata ce banca este in situatia de ball-in?secret bancar....cand te trezesti fara bani in cont,abia atunci realizezi...

   Poi nu ar trebui sa iti dea actiuni la respectiva banca cand faci un depozit?

   Acolo poate mai vezi daca e banca cu tumoare canceroasa ? 

  Minte Zamfir cum respira. Directiva obliga banca sa creasca avansul doar daca banca din garantii! Cine nu crede sa citeasca textul Directivei.

  Emisiunea ProTV de pe 6 mar 2016, "După 20 de ani", dl Zamfir spune așa ceva.

   

  Minutul 6 (înregistrare de pe situl Pro TV): 

  Zamfir: Dragnea a spus că vor reanaliza chestiunea cu plafonul pentru că ridică serioase probleme de discriminare. 

  Și aici aș vrea dle Leonte (moderatorul) pentru că tot discutăm de capitolul discriminare, eu vreau să vă citesc din legea de prevenire și combatere a discriminării, aprobată în 2012, care la art 2 spune următorul lucru, și citez: 

  "Discriminarea indirectă - orice prevedere legală, acțiune, criteriu sau practică aparent neutră care are ca drept efect dezavantajarea unei persoane față de alta." 

   

  Ei bine, parlamentarul Zamfir citează din .... Legea 121/2012 cu privire la asigurarea egalității dată de PARLAMENTUL REPUBLICII MOLDOVA. Da, ați citit foarte bine, parlamentarul nostru a citit legislația altei țări. 

   

  "Articolul 2. "discriminare indirectă – orice prevedere, acţiune, criteriu sau practică aparent neutră care are drept efect dezavantajarea unei persoane faţă de o altă persoană în baza criteriilor stipulate de prezenta lege, în afară de cazul în care acea prevedere, acţiune, criteriu sau practică se justifică în mod obiectiv, printr-un scop legitim" 

   

   

  La noi în țară funcționează OUG 137/2000 (republicată în 2014). Ea este afișată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. 

   

  "Art 2 

  (3)* Sunt discriminatorii, potrivit prezentei ordonante, prevederile, criteriile sau practicile aparent neutre care dezavantajeaza anumite persoane, pe baza criteriilor prevazute la alin. (1), fata de alte persoane, in afara cazului in care aceste prevederi, criterii sau practici sunt justificate obiectiv de un scop legitim, iar metodele de atingere a acelui scop sunt adecvate si necesare." 

   

  Ei bine, citatul lui Zamfir este aproape identic cu cel din legislația moldovenească. Vai de capul lui. Mi se pare foarte clar că legea asta nu este scrisă de el pentru că nu-l duce capul. I-a fost servită de cineva din spate. 

  1. Baga la asta si faptul ca a scos din context ce a spus Bogdan Olteanu, adica a citat doar jumate din propozitia lui Olteanu.

   Domnule Goldstein, vad in articol numai declaratia incompatibilului Zamfir. Pe cea COMPLETA a lui Bogdan Olteanu nu o vad. Doar un citat din marele Zamfir care citeaza stramb din B.Olteanu. Ori eu din cate stiu si cel mai tampit ucenic de jurnalist de la Scoala Tudor Vornicu sau IMA e invatat sa dea publicului toate declaratiile, nu numai ce vrea un anume individ. Declaratia lui Olteanu e pe internet domnule Goldstein, vad ca subalternul dvs nu s-a obosit sa o caute, a preferat doar sa publice tampeniile debitate de suveicarul Zamfir. Ii dau eu angajatului dvs declaratia lui B.Olteanu, fara modificari si trunchieri:

   "Banca este obligată, pentru a proteja banii clienţilor, prin lege europeană, să înlocuiască garanţiile care devin nule cu bani, bani care pot veni din practic două surse: fie majorarea avansului, fie aducerea de către bancă".Deci, este obligata sa creasca avansul DACA DISPAR GARANTIILE ! Nu cum zice mincinos personajul care poarta numele de Zamfir. Si asta nu vine din capul de Kojak al lui Bogdan Olteanu ci din Directiva 17, am sa caut exact pasajul si am sa i-l dau subalternului dvs. Imi pare rau ca va lasati prada unor asemenea manipulari mincinoase care in mod normal nu ar trebui sa prinda decat unor curatatori de ciosvarte adunati prin diferite grupulete de Facebook.  

   Băi, da' ce inteligenți mai sunteți! Nici nu am cum să mă mir ca România e o țară plină de nenorociți ca voi.

   :)))) Cu ce suntem nenorociti fratioare? Pune declaratia lui Zamfir langa cea a lui Olteanu si langa Directiva 17. Atat iti trebuie si se vede clar minciuna lansata de Zamfir. Sunt eu de vina ca Zamfir minte ca un ordinar? Hai acum sa umblam pe tot internetul si sa taiem declaratia lui Olteanu si sa schimbam Directiva 17 ca sa aiba dreptate Zamfir, ce zici? :))))

   Mesajul unui postac al Grupului Clientilor cu Credite in CHF catre o femeie de aproximativ 60 de ani:

   "buna ziua mie frica ca aceasta lege le va pune bete in roate celor tineri. baiatul meu are 36 de ani si sta in gazda cu nora si un copil si nu o sa poata face rost usor de bani pentru avans chiar daca munceste si el si nora" 

   Raspunsul POSTACULUI DIN GRUPUL CLIENTILOR CU CREDITE IN CHF: 

   " Este esecul tau ca parinte ca nu ti-a pasat de propriul copil nici cat sa il educi sa nu ploadeasca inainte de a avea o cariera casa si bani. 

   Cu asa parinti ce pretentii poti sa mai ai ?" 

   Da, chiar ai dreptate, tara asta e plina de nenorociti, dovada rebuturile umane ce roiesc in G C C C !  

   Lui NINJA atât îi mai lipsește, nu poate să strângă un nimic de avans, dar să garanteze statul cumpărarea coșmeliei lui. La o întârziere de 2-3 luni cu plata ratei s-a banca îi execută coșmelia, își cere garanția de la stat, iar bietul rupt în dos ajunge pe drumuri.

   Dar ce bine i-ar sta lui cu o rată la Prima Casă și ce bine s-ar simți banca să mai alimenteze o gaură neagră în contul contribuabilului român. 

   Nici pe tine anonimus de " prostie" nu te suspectez.

   Visezi cu ochii deschisi?

   Da halatu' 

   Ce ii place banci sa incaseze de la stat, 100% siguri fara bataie de cap,...

   Mama dar ce repede v-a mai mobilizat Cristi Dan la postaceala :)))) Cred ca v-a tras si o sapuneala ca nu ati sarit imediat sa acoperiti minciuna marelui Zamfir cu jigniri si aberatii:)))) Astazi postarea e 0,2 lei baieti nu ati fost vigilenti.

   Ce sa faci fratioare, ala e rupt in dos, ca munceste cinstit, nu are posibilitatea sa fure 400.000 euro din "contul contribuabilului roman" intr-o singura zi asa cum a facut nentu Zamfir. Asta-i viata, prostu' care munceste cinstit se chinuie sa isi cumpere o casa cinstit, borfasul fura din ban public cam cat pentru un bloc intr-o singura zi! Zi-i lui Zamfir sa dea banii aia furati impreuna cu partenerii de afacere bulgari inapoi la de unde i-au luat, adica de la bugetul Romaniei, daca tot esti asa grijului cu avutia publica. Dar stai, nu ai curaj sa ii spui asta ca te lasa fara munca, el e doar angajatorul tau...

   Mai bagă două. Îți ies de un covrig.

   Tineri cu venituri de peste 1000 euro/luna au fost escrocati de bancheri in perioada 2007-2008. Astia au avut bani sa-si cumpere vile noi, dar acum nu-si mai pot plati ratele pentru niste dormitoare ceausiste din cauza schemei Ponzi desvoltata de bancheri sun directa supraveghere a BNR.

   Prietene, nu imi da tu mie exemple din 2007, ceea ce s-a intamplat atunci nu e vina astora pe care voi vreti sa ii puneti sa plateasca acum. Interesul legii, al "legiuitorilor" cat si al celor din jurul lor e clar. Caderea pietei imobiliare si intrarea unor baieti destepti pe o piata cu preturi mici. Nici un om normal la cap nu ar spune ca e bine ca tinerii sa nu mai poata cumpara o casa, sa nu aiba conditii decente de a=si intemeia o familie, sau sa salute cu bucurie faptul ca unii constructori vor intra in faliment. Nici un om normal la cap care nu are interese clare. Voi le aveti, CLAR!. Ma rog, "voi", tu esti sluga cumparata in viu ca sa execute un script, sa improaste noroi si sa jigneasca. Daca un coleg de al tau a fost in stare sa ii spuna unei femei de 60 de ani ca nu si-a cresut copilul bine pentru ca nu l-a invatat sa nu plodeasca, imi cam dau seama de nivelul josnic si mocirlos in care va scaldati, asa ca poti sa jignesti cat vrei, pe mine unul nu poti decat sa ma amuzi. :))))Revenind la subiect, oamenii care te-au angajat, care te platesc, care iti trimit zilnic scriptul si lista cu site-uri unde sa iti deversezi laturile, au clar interesul sa intre pe o piata in cadere.Asta nu ar fi de condamnat daca nu ar afecta si alti oameni. Citeam undeva ca sunt in prezent cam 2500 de dosare de credit blocate in banci. Ce vina au aia 2500 de oameni, de ce trebuie sa isi amane planurile, sa piarda bani cu chirii in plus, cu scos acte, etc.,etc., pentru afacerile sefilor tai?

  Mai lasa-ne cu legea " dreapta".

  Nu exista asa ceva, exista legea cererii liberii cereri si oferte si a liberei concurente. 

  Se tot baga, si cica PNL sustine peste economia libera.

  Sa-si faca Partidul Dreptatii si sa nu mai terfeleasca liberalismul. 

  1. Bine sobo o sa ii trasmit.

  Inseamna ca dispare Prima Casa, sau ramane cu avans 40%?

  BNR -OLTEANU ce caine pleaca de la macelarie, poste foar maraie -latra la clienti semn ca isi pazeste teritoriul , mancarea. 

  Oare putem face o comparatie intre caine si banca? 

  Bail -in vigoare; tacit pt ca e in favoarea banci; ldp discutata, retrimisa pentru ca e in favoarea clientilor bancari. 

  Isarescu-Olteanu&co a obisnuit cu lgi PRO BANCA dupa puscarea lui Ceausescu; banvile romanesti trebuie eliminate de la masa bogatilor.

  Masa bogatilor rezista cu AJUTOR DE STAT, BAIL IN, IMPRUMUT PT STAT DIRECT, PRIMA CASA, BANCA PT LOCUINTE ...;cum sa stea un roman la aceasta masa sa vada toate mis-masurile din liga mare; acestia dunt Galacticii! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro