DE LA RASDAQ, LA BVB, LA PRESIUNEA POTENŢIALILOR INVESTITORI "Electromagnetica" ar putea finanţa prin Bursă investiţiile în domeniul energetic

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 noiembrie 2011

Eugen Scheuşan

Eugen Scheuşan

Acţiunile "Electromagnetica" (simbol ELMA) se tranzacţionează, de ieri, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti, după 15 ani pe piaţa Rasdaq.

Principalul avantaj pe care Eugen Scheuşan, directorul general al "Electromagnetica", îl vede în cotarea la BVB este faptul că mai mulţi investitori cu posibilităţi financiare au acces, de acum înainte, la acţiunile ELMA.

Deşi, până acum, a preferat să dezvolte compania din surse proprii, Eugen Scheuşan ia în calcul finanţarea prin Bursă a investiţiilor în domeniul energetic, respectiv în hidrocentrale.

"Trecerea la cota BVB ne-a fost solicitată, de-a lungul timpului, de potenţiali investitori", a declarat, Eugen Scheuşan, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Domnia sa a precizat că are, lunar, discuţii cu diverse fonduri de investiţii, care sunt interesate de companie.

Domnul Scheuşan spune că, până acum, nici pe la bănci nu prea a trecut pentru finanţare. Domnia sa a declarat: "În urmă cu circa zece ani, am achiziţionat câteva terenuri la preţuri convenabile, pe care le utilizăm în prezent drept garanţii pentru linii de credit. Credite nu avem, decât pe termene foarte scurte, de câteva zeci de ore, pe care le utilizăm în momentele de vârf de plăţi".

Pentru acest an, "Electromagnetica" prognozează ca investiţiile în producerea de energie din surse regenerabile să se ridice la 7,87 milioa-ne lei (68% din totalul investiţiilor).

Compania îşi desfăşoară activitatea, în principal, în domeniul energiei (91,7% din activitate reprezintă producţia de echipamente de distribuţie şi măsurare a energiei, furnizarea de energie electrică, producţia de energie din surse regenerabile). Societatea mai operează în producţia industrială (5,7%) şi imobiliare (2,6%).

În prima jumătatea anului, compania a înregistrat un profit de 8,19 milioane lei, faţă de 26,27 milioane lei, pe întreg anul 2010. Afacerile s-au cifrat la 246,5 milioane lei, în prima jumătate a anului, după ce în 2010 fuseseră de 474,01 milioane lei.

Asociaţia salariaţilor PAS "Electomagnetica" deţine 30,87% din titlu-rile ELMA, în timp ce SIF "Oltenia" are o paticipaţie de 17,27%. Acţionarii străini deţin 3,86% din companie.

Potrivit "Intercapital Invest", care a intermediat tracerea ELMA la cota BVB, emitentul se află pe locul 21 din 76 pe piaţa reglementată a BVB, după capitalizare (emitenţi români).

Un milion de euro din iluminarea cu LED, pentru "Electromagnetica"

"Electromagnetica" a obţinut un milion de euro, până în luna octombrie, din vânzarea de corpuri de iluminat cu LED, şi estimează că va ajunge la 1,3 milioane euro, până la finalul anului. Compania prognozează vânzări de 4 milioane de euro, în 2012, şi de 4 milioane de euro, în 2014, pe acest segment.

Tehnologia LED presupune o economie de energie de 50%, are o durată ridicată de viaţă, potrivit lui Florea Vlad, directorul comercial al societăţii. Domnia sa a spus că, în al doilea trimestru al anului viitor, "Electromagnetica" va fi prezentă în supermarketuri cu becuri cu LED.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Echipa de conducere de la Electromagnetica este cea mai buna echipa de conducere de care am cunostinta: profesionala, sudata si implicata efectiv in tot ce face societatea.

    Este una din societatile care in plina criza a crescut spectaculos, cu un management de exceptie care va ajunge pe mainile strainilor cat de curand :( deocamdata strainii detin in jur de 4 % insa daca pun mana pe pachetul PAS lucrurile se vor schimba....

    O sugestie pentru SIF5: negociati preluarea pachetului PAS si veti fi stapani acolo :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

07 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9186
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6835
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9766
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7021
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.0437

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro