Diaconu, ANAF: "Firme înregistrate la casele de avocatură, introduse în lanţuri de tranzacţionare fantomă"

A.G.
Ziarul BURSA #Companii / 21 ianuarie 2016

Diaconu, ANAF: "Firme înregistrate la casele de avocatură, introduse în lanţuri de tranzacţionare fantomă"

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, spune că sunt mii de firme înfiinţate doar în Bucureşti, pe adresele unor firme de avocatură şi pe numele unor persoane care nu au capacitatea de a derula o activitate economică, în spatele cărora se află grupări de infractori.

"Câteva firme de avocatură din Bucureşti, care, prevalându-se de prevederea legii speciale a profesiei de avocat, la propriul sediu au înfiinţate şi funcţionează câteva mii de firme care, de regulă, sunt activate şi introduse în lanţuri de tranzacţionare tip fantomă. Pe o mare parte din aceste firme, prin controalele operative, le distrugem în activitatea curentă, dar este absolut necesar să nu mai permitem pătrunderea în lanţurile de tranzacţionare prin atribuirea codului de înregistrare în scop de TVA şi a altor astfel de firme", a explicat, ieri, Diaconu, la Europa FM, citat de Agerpres.

El a precizat că societăţile sunt înregistrate pe numele unor persoane care nu au capacitatea de a conduce o firmă.

"Sunt foarte multe firme care aparţin fie persoanelor cu handicap, fie celor care nu au capacitatea de a derula o activitate economică, dar în spatele cărora stau grupări organizate, grupări de infractori în stare pură şi care au speculat slăbiciunea organului fiscal tocmai în atribuirea acestui cod de înregistrare de TVA", a adăugat Gelu Diaconu.

Preşedintele ANAF a vorbit şi despre stadiul în care se află recuperarea prejudiciilor rezultate din dosare penale, dar şi despre măsurile avute în vedere pentru îmbunătăţirea situaţiei.

"Am înfiinţat o structură dedicată. Se numeşte Direcţia Executări Silite Cazuri Speciale, cu corespondent la nivelul fiecărei direcţii regionale. Am dotat-o cu logistica necesară şi va prelua întreaga cazuistică. Concomitent, ne-am construit o aplicaţie în care am încărcat toate aceste hotărâri de pus în executare, cu stadiul la care se află executarea fiecăreia dintre aceste hotărâri judecătoreşti", a explicat Diaconu.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro