Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

DIN CAUZA CERERII SLABE, Preţurile petrolului au scăzut cu aproape 2%

V.I.
Materii Prime /

Preţurile petrolului au scăzut cu aproape 2%

Preţurile petrolului au scăzut miercuri cu aproape 2%, din cauza perspectivei slabe a cererii şi a creşterii stocurilor de ţiţei din Statele Unite, în pofida aşteptărilor în creştere referitoare la menţinerea restricţiilor de producţie de către OPEC şi Rusia, transmite Reuters.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă pe pieţele internaţionale, este în declin cu 1,86%, la 61,13 dolari pe baril.

Preţul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 1,95%, la 52,23 dolari pe baril.

Administraţia americană pentru informaţii în domeniul energiei (EIA) a redus estimările privind creşterea cererii de petrol în 2019, într-un raport referitor la producţia de ţiţei a SUA, publicat marţi.

Astfel, EIA a redus această estimare cu 160.000 de barili de petrol pe zi, la 1,22 milioane de barili pe zi. Estimarea privind producţia de petrol a SUA în 2019 a fost redusă la 12,32 de milioane de barili pe zi, cu 140.000 de barili pe zi sub previziunea din luna mai.

Presiunile asupra preţurilor au fost menţinute şi de creşterea surprinzătoare a stocurilor de petrol ale Statelor Unite.

"Investitorii sunt îngrijoraţi de creşterea recentă a stocurilor de ţiţei din SUA", a explicat banca ANZ, într-o notă adresată clienţilor.

Stocurile de petrol ale SUA au crescut cu 4,9 milioane de barili, în săptămâna încheiată în iunie, la 482,8 milioane de barili, potrivit datelor American Petroleum Institute (API). Analiştii anticipau o scădere a stocurilor cu 481.000 de barili.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS