eJobs: Companiile mici şi foarte mici au scos în piaţă mai mult de 50.000 de joburi, de la începutul anului

Companii / 29 mai

Bogdan Badea, CEO eJobs.ro

Bogdan Badea, CEO eJobs.ro

Aproape 7.500 de companii mici şi foarte mici, cu cel mult 50 de angajaţi, au scos în piaţă mai mult de 50.000 de joburi de la începutul anului şi până acum. Raportat la cele 120.000 de joburi postate de toţi angajatorii, numărul reprezintă aproape jumătate din poziţiile deschise pentru candidaţi. În funcţie de dimensiune, următoarele cele mai active companii au fost cele care au între 51 şi 250 de angajaţi şi abia apoi cele foarte mari, cu peste 250 de angajaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Retailul rămâne, şi pe acest segment de angajatori, domeniul care are cele mai multe joburi disponibile, cu 12.000 de joburi postate în ultimele 5 luni. 9.000 de locuri de muncă au fost postate de angajatorii din servicii, 6.200 de cei din turism şi 6.000 de cei din construcţii. Mai mult de trei sferturi din aceste joburi aparţin angajatorilor din România, 10% angajatorilor din afara ţării şi aproximativ 5% sunt joburi remote", spune Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, liderul pieţei de recrutare online din România.

Nevoia cea mai mare de candidaţi vine din partea companiilor mici şi mijlocii din Bucureşti şi Ilfov, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov, Timişoara şi Constanţa. Profilul pe care îl caută cel mai frecvent este cel al candidaţilor entry-level (care au între 0 şi 2 ani de experienţă), urmaţi de candidaţii mid-level (2-5 ani de experienţă), dar şi candidaţi care nu au deloc experienţă. Seniorii (mai mult de 5 ani de experienţă) şi managerii reprezintă categoriile cel mai puţin vizate de angajatorii mici şi foarte mici.

"Ca element de specificitate pentru acest segment de companii, vedem o disponibilitate crescută comparativ cu companiile mai mari de a angaja part time şi sezonier / pe bază de proiect. Astfel, din numărul total de joburi part-time, mai mult de jumătate sunt postate de companiile care au cel mult 50 de angajaţi. Procentul creşte şi mai mult în cazul locurilor de muncă pe bază de proiect, unde 75% din total aparţine companiilor mici şi mijlocii. Nu vedem însă şi o cultură a internship-urilor, acestea rămânând mai degrabă în zona companiilor mari, multinaţionale", explică Bogdan Badea.

Sunt, în schimb, mult mai deschise în ceea ce priveşte publicarea salariilor în anunţurile de angajare. Dacă, la nivel general, salariile sunt menţionate în 36% dintre anunţuri, în cazul companiilor mici şi foarte mici acest procent depăşeşte 50%. Companiile care dau dovadă de cel mai ridicat nivel de transparenţă sunt cele din retail, servicii, turism, transport / logistică şi call center / BPO.

Potrivit datelor oficiale, la începutul lunii mai, numărul microîntreprinderilor active în România era de 413.466 firme.

În acest moment, pe eJobs.ro, cea mai mare platformă de recrutare din România, sunt disponibile peste 24.000 de locuri de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb