ELKO şi AXIS Communications propun soluţii de supraveghere pentru afacerile mici

Companii / 26 mai 2021

ELKO şi AXIS Communications propun soluţii de supraveghere pentru afacerile mici

Supravegherea video a devenit o necesitate pentru companiile mici, pentru filiale de birouri şi, în special, pentru micile magazine sau afaceri din retail, fie ele individuale sau din cadrul unei reţele. Având ca prim obiectiv securitatea şi integritatea angajaţilor şi a clienţilor, precum şi a bunurilor aflate în perimetrele vizate, sistemele de supraveghere pot juca un rol important şi în ceea ce priveşte activităţile comerciale desfăşurate.

Siguranţă şi experienţă mai plăcută pentru clienţi

Tehnologiile inteligente sunt concepute pentru a sprijini şi a oferi consumatorului o experienţă mai plăcută, mai rapidă şi mai sigură la cumpărături. Monitorizarea fluxului de persoane în spaţiile destinate interacţiunii cu clienţii, dar şi în spaţiile în care accesul este interzis, reprezintă un motiv solid pentru care managerii se pot baza pe un sistem de supraveghere. Prevenirea unor infracţiuni prin descurajarea persoanelor rău intenţionate sau furnizarea de înregistrări organelor de ordine pentru investigarea unor fapte de natură penală sunt doar două exemple în care un sistem de supraveghere îşi dovedeşte utilitatea. Prevenirea intrării prin efracţie în spaţii cu acces restricţionat, a furtului sau a agresării angajaţilor asigură atât echipei de management, cât şi personalului, un grad sporit de siguranţă.

În plus, sistemul oferă oportunităţi de a creşte veniturile pentru spaţiile comerciale: se poate redimensiona serviciul de pază, se poate aloca personalul comercial în zone în care este necesară interacţiunea cu clienţii sau se poate urmări nivelul stocului de mărfuri la raft pentru o aprovizionare constantă. Monitorizarea numărului de clienţi şi distribuţia lor pe zonele din cadrul magazinului poate furniza, în acelaşi timp, informaţii şi statistici utile pentru punerea în practică a unor strategii de marketing menite să impulsioneze vânzările în funcţie de interesul clienţilor pentru anumite categorii de produse sau în funcţie de perioada din zi sau din săptămână în care se înregistrează vârfuri de încărcare.

Flexibilitate şi scalabilitate

Utilitatea unui astfel de sistem este, prin urmare, dovedită. Rămâne la latitudinea echipei de management alegerea momentului de adoptare a acestuia. Care ar fi principalele obstacole în calea adopţiei? În primul rând, dimensiunea financiară a investiţiei ar putea duce la amânări, apoi temerile legate de complexitatea implementării şi exploatării sistemului.

Cu o experienţă solidă în furnizarea soluţiilor şi produselor companiei Axis Communications, ELKO asigură prin partenerii săi consultanţă, proiectare şi suport tehnic pentru construirea unor sisteme de supraveghere scalabile, flexibile şi adaptate nevoilor specifice micilor companii. Portofoliul larg al producătorului suedez permite dezvoltarea de soluţii cu grad variabil de complexitate, pornind de la cele mai simple, cu o cameră de supraveghere şi un mic sistem de stocare a imaginilor, până la soluţii complexe ce acoperă întregi clădiri de birouri, spaţii comerciale sau depozite.

Elementul principal: camera video de reţea

Bineînţeles, elementul principal al unui astfel de sistem este camera video de reţea. De-a lungul celor peste 25 de ani de când a lansat prima cameră video de reţea, Axis Communications şi-a dezvoltat permanent portofoliul pentru această categorie de produse şi pune la dispoziţia clienţilor şi partenerilor săi o varietate de modele. Astfel, pentru acoperirea zonelor exterioare - căi de acces, perimetre, depozite şi alte clădiri din perimetrul monitorizat - pot fi folosite camerele de exterior.

De exemplu, AXIS M2025-LE este o cameră de mici dimensiuni de tip bullet cu iluminare IR încorporată şi calitate video HDTV 1080p (1920x1080 @30fps) ce oferă supraveghere de înaltă rezoluţie şi utilitate a imaginii, chiar şi în condiţii de iluminare foarte redusă, la 0,2 lucşi. O singură cameră de acest tip acoperă un câmp vizual orizontal de 115°, ceea ce ajută la menţinerea costurilor reduse datorită suprafeţei acoperite. WDR - Forensic Capture optimizează înregistrările scenelor în condiţii de iluminare complexe, iar pentru monitorizarea zonelor lungi şi înguste, Axis Corridor Format oferă un flux video de tip "portret" care maximizează calitatea şi utilitatea imaginii. În plus, tehnologia Axis Zipstream optimizează semnificativ stocarea şi lăţimea de bandă, asigurându-se în acelaşi timp că detaliile importante sunt capturate la calitatea completă a imaginii. Capabilă să opereze într-o plajă de valori de temperatură cuprinse între -30°C şi 50°C, camera are un rating IP66, ceea ce înseamnă că are protecţie completă împotriva prafului, uleiului şi a altor materiale necorozive, chiar şi împotriva jeturilor puternice de apă.

În cazul în care situaţia impune utilizarea unei camere cu caracteristici superioare, specialiştii ELKO recomandă modelul AXIS M2026-LE Mk II, care este echipat cu un senzor CMOS de 4 MP ce asigură o calitate a imaginii Quad HD 1440p (2688x1520 @30fps), iar câmpul vizual orizontal este de 130°.

Pentru condiţii mai restrictive de iluminare, specialiştii ELKO propun modelele AXIS M3115-LVE şi AXIS M3116-LVE de format "dome", care asigură înregistrări clare chiar în condiţii de întuneric. Cu ajutorul tehnologiei Axis Lightfinder, aceste camere fac vizibile zonele întunecate dintr-o scenă şi captează detalii deosebite în condiţii de lumină foarte scăzută. Rezultatul este o calitate excelentă a imaginii fără a fi nevoie de surse de lumină externe. Pentru înregistrări video color la rezoluţii de 2MP, AXIS M3115-LVE are nevoie de o iluminare de 0,17 lucşi, iar pentru cele alb-negru de doar 0,03 lucşi, în timp ce AXIS M3116-LVE înregistrează color la rezoluţii de 4MP în condiţii de iluminare de 0,19 lucşi şi alb-negru la o iluminare de 0,04 lucşi. Aceste modele au un rating IP67 şi, în plus, sunt protejate anti-vandalism, fiind certificate la Impact conform IK08, echivalentul unei forţe de impact de 5J a unei mase de 1,7 kg lansată de la 300 mm deasupra suprafeţei camerei.

Pentru spaţiile interioare, se recomandă seria M30 de camere format "mini-dome", modelele M3064-V, M3065-V, M3066-V, M3067-P şi M3068-P fiind dotate cu senzori video ce variază de la 1MP până la 12MP şi cu câmp vizual orizontal ce începe de la 83° pentru primul model până la 360° pentru ultimele două modele cu vedere panoramică.

În cazul în care este nevoie de o cameră de interior accesibilă şi discretă, care să ofere supraveghere video de înaltă calitate în orice condiţii de lumină, ELKO propune modelul AXIS M4206-LV. Cameră de reţea ultra-compactă şi fiabilă, cu lentile varifocale motorizate, ce oferă imagini clare şi detaliate, astfel încât să puteţi urmări întotdeauna ceea ce se întâmplă în incintă, AXIS M4206-LV poate fi instalată discret, astfel încât să nu fie uşor de observat. Această cameră format "mini-dome" poate fi revopsită pentru a se integra perfect cu orice interior. Carcase clare şi fumurii sunt, de asemenea, disponibile ca accesorii, astfel încât să puteţi ascunde direcţia în care este îndreptată camera. În plus, poate fi folosită ca un factor de descurajare vizibil pentru a preveni comportamentul antisocial prin utilizarea portului HDMI pentru afişarea fluxului video digital pe monitoarele de vizionare publice.

Transmiteţi mesaje audio

La fel ca şi camerele video de reţea alimentate PoE, corespunzător cu noile trenduri pe partea de audio, acolo unde se doreşte poate fi inclus în sistem un difuzor pentru emiterea de alerte sau chiar pentru comunicarea bidirecţională cu persoanele din incintă sau din afara ei. Astfel, cu difuzorul de reţea AXIS C1410 puteţi emite mesaje vocale pentru a furniza instrucţiuni atunci când este necesar sau să opriţi o activitate nedorită şi să avertizaţi persoanele rău intenţionate detectate. AXIS C1410 este o unitate all-in-one. Nu este nevoie de amplificator separat şi procesor de semnal. Procesarea semnalului digital preconfigurat produce o voce clară de fiecare dată. Memoria încorporată acceptă mesaje preînregistrate, însă personalul poate răspunde în timp real la notificări. Datorită microfonului cu care este echipat, AXIS C1410 acceptă, de asemenea, comunicarea bidirecţională, permiţându-vă să primiţi un răspuns imediat de la persoanele implicate, cum ar fi confirmarea instrucţiunilor transmise sau furnizarea de informaţii suplimentare atunci când este necesar. AXIS C1410 se conectează la reţeaua IP standard, deci nu este nevoie de cabluri audio speciale. Bazat pe standarde deschise, este uşor de integrat cu software-ul de gestionare video (VMS) şi telefonie Voice over IP (VoIP) utilizând protocolul SIP. Prin intermediul aplicaţiei preinstalate AXIS Audio Manager Edge puteţi să gestionaţi şi să controlaţi eficient sistemul audio cu funcţionalităţi precum gestionarea zonelor şi programarea conţinutului. Pentru spaţiile exterioare sau pentru cele interioare de mari dimensiuni de genul halelor sau depozitelor, specialiştii ELKO recomandă modelul AXIS C1310-E.

Controlaţi accesul

Controlul căilor de acces se poate face prin intermediul interfoanelor sau al cardurilor de acces. Pentru birouri sau pentru uşile folosite de angajaţii micilor magazine este utilizat interfonul AXIS A8105-E, un echipament care este în acelaşi timp o cameră de securitate completă, un instrument de comunicaţie bidirecţională şi un dispozitiv de deschidere a uşilor. Interfonul este un element ce se integrează natural cu soluţia de supraveghere. Puteţi vedea, vorbi, identifica şi deschide uşa vizitatorilor atât local, cât şi de la distanţă, folosind telefonul mobil, telefonul IP sau software-ul de management video, deoarece interfonul se conectează la sistemul dvs. la fel ca orice altă cameră de supraveghere şi înregistrează ceea ce se întâmplă în afara uşii. Analiza video integrată, cum este AXIS Video Motion Detection, vă avertizează cu privire la ameninţări sau acte de vandalism, astfel încât să puteţi apela la ajutor şi, în acelaşi timp, veţi avea o înregistrare audio-video a incidentelor.

Controller-ul de uşi AXIS A1001 asigură gestionarea accesului de bază în sistemele de dimensiuni mici şi mijlocii. Livrat cu software-ul AXIS Entry Manager încorporat, AXIS A1001 se bazează pe o platformă deschisă şi poate fi utilizat cu software de la alţi producători, astfel încât să puteţi beneficia de cel mai bun pachet software şi hardware. Integrabil cu uşurinţă, controller-ul face pereche bună cu AXIS A4010, un cititor de carduri fără contact ce vă permite să folosiţi majoritatea formatelor de carduri şi prin intermediul acestora să puneţi în aplicare politici de acces, să alocaţi angajaţii unor grupuri cu permisiuni specifice sau să permiteţi/ restricţionaţi accesul în anumite intervale orare.

O variantă simplă de gestionarea accesului temporar recomandată de specialiştii ELKO este integrarea unui interfon AXIS A8105-E împreună cu controllerul AXIS A1001 cu aplicaţiile încorporate AXIS Visitor Access şi Axis Entry Manager. Astfel, persoanele cărora li se permite accesul într-un anumit interval de timp primesc pe e-mail un cod QR generat de AXIS Visitor Access şi prin intermediul acestuia camera video a interfonului va valida cererea de acces doar în intervalul stabilit.

Gestionarea informaţiilor

Un sistem de supraveghere se bazează pe un dispozitiv de înregistrare de încredere. Nevoile unei firme mici sunt acoperite cu succes de AXIS S3008 Recorder, un dispozitiv de înregistrare compact dotat cu un switch PoE integrat ce permite conectarea a până la 8 dispozitive. Împreună cu AXIS Companion VMS, AXIS S3008 conectează şi alimentează până la opt camere, interfoane şi difuzoare ce pot fi puse în funcţiune cu doar câteva clicuri. Soluţia poate fi extinsă cu uşurinţă de la furnizarea de supraveghere pentru un singur site, la supravegherea mai multor locaţii, acoperind chiar şi lanţuri întregi de magazine.

AXIS S3008 gestionează înregistrările în siguranţă datorită hard disk-urilor cu caracteristici speciale, destinate sistemelor de supraveghere. Echipamentul asigură comunicaţii pe conexiune Gigabit pentru transmiterea de înregistrări video criptate în definiţie UHD. În plus, pentru o securitate avansată, puteţi accesa cu uşurinţă filmările de oriunde cu ajutorul serviciului Axis Secure Remote Access.

O soluţie de supraveghere uşor de utilizat

Centrul de control al întregului sistem îl constituie software-ul de gestionare video (Video Management Software - VMS) prin intermediul căruia se realizează o supraveghere uşoară şi intuitivă. AXIS Companion este un VMS ce vine în întâmpinarea utilizatorului, fiind simplu de configurat şi chiar mai simplu de folosit! În plus, accesul securizat la imaginile în timp real sau cele înregistrate se poate face şi de la distanţă, chiar şi prin intermediul unei aplicaţii mobile. Puteţi avea în orice moment un control fără efort asupra sistemului de supraveghere. Notificările de alertă în timp real vă informează cu privire la orice activitate suspectă şi pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastră. Prin intermediul tehnologiei Axis Secure Remote Access, puteţi să vă controlaţi camerele de oriunde şi să vizualizaţi şi exportaţi înregistrările, iar datorită gestionării flexibile a utilizatorilor, este, de asemenea, uşor de controlat tipul de acces al diferiţilor utilizatori.

Software-ul de gestionare video AXIS Companion este proiectat şi validat pentru a se potrivi perfect produselor din portofoliul Axis Communications. Integrarea camerelor de reţea, a difuzoarelor şi a video interfoanelor vă asigură că veţi beneficia din plin de sistemul de supraveghere

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb