Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Exerciţii complexe de tras targa pe uscat

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Iaca, veni şi decizia solomonică a Curţii Constituţionale cu privire la relaţia conflictual-contondentă dintre instituţiile numite Preşedinte şi, res-pectiv, Guvern. Şi tu ai dreptate, a zis ea, cu un ochi la făina doamnei Dăncilă, Preşedintele trebuie să semneze, ca primarul, numirile de interimari la ministere, aşa cum au fost hotărîte de Guvern. Şi tu ai dreptate, a mai zis ea, Curtea Constituţională, cu celălalt ochi la slănina Preşedintelui Iohannis, prin ieşirea Alde din alianţa cu PSD, Guvernul şi-a schimbat compoziţia politică, deci, trebuie să meargă în Parlament pentru un nou vot de investitură. O mică notă de subsol: un observator atent şi cîrtitor s-ar putea întreba cu voce tare dacă nu cumva decizia Curţii Constituţionale trimite Guvernul Dăncilă, de la data consumării politice şi instituţionale a rupturii PSD-Alde, în adîncă ilegalitate, ceea ce ar însemna că toate hotărîrile sale din perioada de pînă la eventuala primire în Parlament a unui nou vot de încredere, ar putea fi lovite de nulitate! Dar, să lăsăm notele de subsol şi să urmărim personajele principale ale dramoletei noastre, "curat constituţionale", cum ar zice Pristanda. Imediat după anunţul deciziei Curţii Constituţionale, ca într-un film documentar despre abulici, Iohannis şi Dăncilă au dat buzna în faţa camerelor de luat vederi, fiecare la el "acasă" pentru a anunţa adepţilor politici, populaţiei României şi Universului, cu feţele luminate de largile zîmbete ale unei incomensurabile mulţumiri de sine, uriaşa victorie politică: decizia CC le dă dreptate. Desigur, fiecare cu dreptatea lui! Şi, acum, ce urmează? Înarmaţi cu zisa dreptate după care tînjeau atît de tare, fiecare o ţine, mai departe, pe a lui: Iohannis că nu semnează nimic, pînă ce Guvernul nu se supune votului în Parlament; Dăncilă că Iohannis a încălcat deja Constituţia, iar refuzul de a semna interimarii, după decizia CC, nu este altceva decît continuarea în formă agravată a siluirii Constituţiei de către un Preşedinte cîrcotaş, răuvoitor şi asupritor fără de pricină (alta decît interesul electoral, desigur!) în relaţia cu Guvernul României! Buuun şi... mai departe?

Mai departe, concursul pe aparate, proba mioritică "tras targa pe uscat" îşi vede de treabă, ca şi cînd nimic nu s-ar fi întîmplat. Opoziţia se chinuie şi trage de biata ei targă, din răsputeri, doar... doar... o va putea trece peste pragul "moţiunii de cenzură". Reuşite, desigur... că altfel tot degeaba... rămîne cu targa în mînă şi anume, pe uscat! Tăriceanu şi ai lui, cînd s-au văzut, de azi pe mîine, şi fără targă şi fără pămînt sub picioare, au apucat cu disperare de mînerele tărgii trase de Ponta, dînd de înţeles că nu o mai lasă din mîini nici picaţi cu ceară. PSD-ul ce să mai zicem! Targa cea mare a victoriilor electorale şi politice din debutul mandatului stă astăzi înţepenită, aproape imposibil de mişcat din loc, supra-încărcată cum este cu bolovanii grei ai "reformei justiţiei", "luptei împotriva statului paralel", cheltuielilor bugetare fără de limite şi fără de rost economic productiv, cu consecinţele politice ale nesfîrşitelor bîlbîieli în stabilirea compoziţiei şi a conducerii Guvernului, cu urcuşurile şi prăbuşirile fulgerătoarelor ieşiri şi intrări în scenă ale personajelor principale, Dragnea-Dăncilă, mă rog, cu maldărul de moloz rezultat din confruntarea cu Preşedintele Iohannis. Oricît ar fi cineva de entuziast şi dedicat tragerii tărgii partidului (PSD) pe uscat, atît de încărcată cît este astăzi, parcă n-a fost niciodată, iar ca să o mişti din loc, fie şi un metru-doi, strigătele de îmbărbătare şi hei-rupurile tovărăşeşti ale bravului activ de partid nu mai sunt de mult suficiente. Ar fi nevoie de ceva voturi, dar cînd te gîndeşti că la ultima mare victorie PSD a adunat voturile a mai puţin de 20% din electorat, mai că îţi vine să te înhami la altă targă, ori să îţi laşi baltă toate interesele (politice, desigur!) şi să parchezi undeva pe dreapta, la umbra frumoaselor averi acumulate deja, cu atîta ingeniozitate şi trudă politică. Cît despre Preşedintele Iohannis, cu aceeaşi atitudine, ţeapăn-solemnă, trage mai departe targa cu care îşi cară orgoliile, idiosincrasiile şi, desigur, interesele personale, targa pe care a ataşat-o încă din prima zi mandatului său cotrocenean. Buuuuuuun... şi, mai departe?

Păi, mai departe este deja prea departe. Nimeni nu ştie sigur dacă va putea ajunge vreodată cu targa lui pînă acolo. Desigur, toată lumea speră. Dăncilă că obţine noul mandat de guvernare, valabil pînă la viitoarele alegeri parlamentare, de la anul; PNL că îi trece moţiunea de cenzură; Iohannis că nu o să aibă pe altcineva care să tragă în turul doi de cealaltă parte a tărgii sale prezidenţiale, decît pe Dăncilă; PSD-ul că reuşeşte să mai prostească o dată democraţia cu procentele electorale modeste transformate "prin miraculul legii" în majorităţi parlamentare zdrobitoare; Tăriceanu că o să ajungă vreodată la Cotroceni, nu de alta, dar ca să-i arate el marţafoiului de Meleşcanu cine e "şeful"; Ponta că preia PSD-ul scapă de micro-targa partidului de buzunar cu care s-a pricopsit şi ajunge din nou să ţină în mîini hăţurile guvernării; Barna că s-a născut să fie Preşedintele care dizolvă Parlamentul... Mă rog, fiecare cu targa şi cu visurile lui.

Vestea proastă este însă alta. În vreme ce dumnealor, aleşii dumneavoastră, se ocupă cu exerciţiile liber alese ale trasului tărgii pe uscat, mai precis pe uscatul tărîmului politic, noi o să tragem targa pe alt tărîm, cel al "strictului necesar traiului de azi pe mîine"... rău de tot... mai ales dacă vine pîrdalnica aia de recesiune globală, iar creditorii României închid baierele pungilor şi, mai rău, încep să ceară "bucăţi din România" în locul datoriilor pe care nu avem cum şi de unde să le plătim... aşa... cam cum a fost cazul cu Grecia, spre exemplu. Cine nu ştie, ori a uitat, să revadă condiţiile impuse Greciei pentru a primi noi împrumu-turi cu care să susţină funcţionarea socială de azi pe mîine, atunci cînd trebuia să plătească zeci de miliarde în contul datoriilor şi nu avea, evident, cu ce şi de unde decît cu "bunuri în natură". Ba o insulă, ba un arhipelag, ba un port, ba nişte acareturi mai acătări... mă rog, nu le-au cerut să vîndă chiar Acropole, dar nici mult nu mai era. Ei, atunci să vezi frumuseţea rigorii exerciţiilor impuse la tras targa pe uscat!

Opinia Cititorului ( 41 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. ... io crez ca ganditi prea mult ... la urama urmei, tot pa ulei se voteaza ... iar creditori ce-or sa faca cu insulele ... puscarie?! ... la uram urmei, traiesc din credit ... adica! nu din debit! :))) ... tot pa uscat se trage targa ;) ...

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Credit fictiv, datorii fictive! Cand ne trezim sa vedem si sa spunem adevarul?! Sa demascam cea mai mare escrocherie monetara. Statul sa bata moneda pentru dezvoltare umana si durabila a tarii! Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Teoria austriacă a ciclurilor economice a explicat perfect modalitatea în care însuşi sistemul bancar cu rezerve fracţionare generează, endogen şi recurent, recesiuni economice şi, de aici, necesitatea lichidării proiectelor de investiţii greşit iniţiate, a rambursării împrumuturilor fiduciare şi a retragerii masive a depozitelor. Şi, cum ştiu toţi teoreticienii asigurărilor, consecinţele unui eveniment (o retragere neobişnuită de depozite) care nu este total independent de „asigurarea“ însăşi (rezervă fracţionară) nu sunt tehnic asigurabile, din cauzahazardului moral

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Este necesar să observăm că privilegiul acordat băncilor, de a-şi putea desfăşura activitatea cu o rezervă fracţionară, implică un atac evident din partea autorităţilor guvernamentale asupra definirii corecte şi a apărării drepturilor de proprietate ale deponenţilor. Aceasta generează inevitabil, ca întotdeauna când drepturile de proprietate nu sunt definite în mod corespunzător, efectul tipic de „tragedie a comunelor”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu este nerealist să credem că lumea va continua să sufere recurent recesiuni economice foarte periculoase, atâta timp cât băncile centrale îşi menţin monopolul asupra emisiunii de monedă, iar privilegiul acordat bancherilor de către guvernanţi nu este abolit.Principala provocare teoretică, după prăbuşirea istorică şi teoretică a socialismului, căreia trebuie să îi facă faţă în secolul următor atât economiştii profesionişti, cât şi iubitorii de libertate, va fi lupta din toate puterile împotriva instituţiei băncii centrale şi a menţinerii privilegiilor actuale de care se bucură cei ce desfăşoară activităţi bancare private.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... modelul fractionar a murit in '71 ... astazi bancile emit nimic ... consumatorul este si debitor si creditor ... la consumarea contractului, banii "se anihileaza" (de aici nonhiperinflatie) raman doar comisioanele si dobanzile!!! ... atunci de ce pretind bancile lumea?! sa-si pastreze dobazile si comisioanele - atat le revine!!!! ...

   ... o corabie pleca din port in apele "nimanui" ... ajunge la destinatie, incarca marfa ... pleca inapoi pe apele "nimanui" ... corabia ajunge la destinatie, toata lumea fericita ... cine a finantat expeditia!? oricum nu conteaza, probabi e fericit si el ... in caz de vreme rea ar fi pierdut investitia ... in caz de pirati ar fi pierdut investitia... ... o corabie virtuala pleaca ,in timp, in "apele" nimanui ... ajunge "undeva" si incarca un produs financiar fictiv samd. ... cine a garantat "expediatia"?! ... este toata lumea fericita?! ... 

   ... argumentul intai: ... un stat pierde o insula in favoarea unei banci ... banca inchiriaza insula unui stat ... staul nu are bani sa plateasca chiria ... insula revine bancii ... alt argument: un stat pierde o insula in favoarea unei banci ... banca se muta pe insula ... staul a scapat de problema ... argumentul trei: daca datorezi 100 de lei unei banci si nu ii ai ... ai o problema! ... daca datorezi 100 000 000 unei banci si nu ii ai ... banca are o problema! - ar fi recomandat sa ii cedezi o insula ... argumentul zero ... cu ce garanteaza banca pretentiile??? ... 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   L’économiste et géopolitologue Peter Koenig, ancien employé de la Banque mondiale, a expliqué à Sputnik Radio que la décision de la plus grosse banque russe, Sberbank, de fournir au marché chinois de 10 à 15 tonnes d’or d’ici 2018 n’est que le prolongement des accords commerciaux et économiques entre la Chine et la Russie.

   « Aussi bien le rouble que le yuan sont entièrement garantis par l’or, il ne s’agit donc que d’une étape d’un projet plus vaste et assez avancé visant à dédollariser leur économie », a-t-il déclaré. 

   « L’ensemble du système monétaire occidental est tout simplement une escroquerie. Il a été créé par le privé et il appartient au privé. Tous les transferts internationaux doivent transiter via les banques de Wall Street, c’est la seule raison pour laquelle les États-Unis peuvent infliger des sanctions à leur guise aux pays qui refusent de se plier aux diktats de Washington. » 

   Mais d’après Koenig, cela pourrait changer rapidement parce que la Chine et la Russie travaillent pour obtenir rapidement leur indépendance économique. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Il a également déclaré que les nations qui composent l’organisation de coopération de Shanghai et les pays des BRICS « n’ont vraiment pas besoin de l’Occident pour survivre vu qu’ils totalisent plus de 50 % de la population mondiale ».

   L’économiste a ajouté que la Chine et la Russie sont les plus gros producteurs mondiaux d’or. Le seul problème avec le métal jaune est qu’il est sous le contrôle du système monétaire occidental. 

   « Depuis ces 5 dernières années, la Chine, la Russie et les autres membres de l’organisation de coopération de Shanghai échangent de l’énergie non plus contre des dollars, mais en échange de leurs devises locales ou d’or », a-t-il déclaré. 

   Il a également évoqué l’émergence du pétrodollar et comment les autres pays du Moyen-Orient ont été forcés de vendre leur production en dollars afin d’éviter des représailles lourdes de conséquences. 

   « Ceux qui ont voulu enfreindre cette loi tacite et injuste l’ont payé très cher, comme Saddam Hussein lorsqu’il a déclaré qu’il allait vendre son pétrole en euros et non en dollars. Nous savons ce qu’il s’est passé ensuite. On sait également ce qu’il s’est passé avec Kadhafi qui avait des idées semblables. Pour sa part, l’Iran a été accusé d’avoir des armes nucléaires », a déclaré l’économiste. 

   Selon lui, cette arnaque doit cesser immédiatement. La Chine et la Russie proposent une alternative. Pour en revenir à Sberbank, l’une de ses filiales suisses est désormais active sur le Shanghai Gold Exchange où elle vend de l’or physique. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Avant la création de la Réserve fédérale, il n’y avait pas besoin d’impôt sur le revenu.

   La Réserve fédérale a été créée en 1913 et cette même année, la Constitution a été modifiée pour permettre l’impôt sur le revenu. 

   Pensez-vous vraiment que c’était juste une coïncidence? Demandez-vous combien d’impôt sur le revenu vous avez payé au cours de votre vie. Une grande partie a été silencieusement siphonnée vers ceux qui possèdent le système. 

   Oui, ce système a des propriétaires. Qui ils sont, est encore plus secret, et nous allons y venir, mais nous devons d’abord comprendre le ch arabia du soi-disant « plafond de la dette ». 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   La monnaie et la dette sont comme la matière et l’anti-matière. Quand elles se rencontrent, elles s’annihilent.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... omenirea a dat-o prematur in cunatica ... si o aplica materialist ... acceleratoarele accelereaza ... sunteti pregatiti?! ;) ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... naaaaa! ... voiam sa spun "cuantica" ... probabil subconstientul meu incerca sa sugereze raspunsul :))) ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... "banctarzii" nu inteleg problema ... omul nu este astazi capabil sa devina din particula, unda ... problema este una de lichiditate ... calculatorul pote dovedi orice ... dar nu orice este posibil ... in minte, poti urca pe scara tragandu-te de par, trupul (realitatea) te va contrazice prin durere ... sistemul financiar occidental astazi, functioneaza in logica, impinge caruta in care esti! ... s-a inchis intr-un patrat desi se crede in cerc ;) ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Bancile au doar pasive inscrise in contabilitate...nu au cum garanta decat daca mai pacaleste statul cumva sa o faca...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Poti fi si unda si particula in acelsi timp...In vid esti unda. Ma refer la cele 12 dimensiuni, in care esti doar unda...inclusiv in eter.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Cum creăm rezultatele pe care ni le dorim?

   Pentru ca emoţiile şi gândurile să se transforme în ceea ce noi vrem există două modalităţi. Una dintre ele necesită mai mult efort din partea noastră, cealaltă se realizează cu ajutorul unui dispozitiv radionic şi conduce mai uşor şi mai rapid la materializarea dorinţelor. Ambele metode presupun ca tu să-ţi stabileşti foarte clar şi concret ce îţi doreşti: un singur obiectiv, nu mai multe deodată. 

   PRIMA METODĂ se face şcolăreşte şi presupune ca tu să te autosugestionezi că ai deja lucrul pe care ţi-l doreşti până când sugestia devine o realitate pentru subconştientul tău. El preia acest adevăr şi-l transpune în fapte, experienţe, oameni de care ai nevoie, obiecte etc. Această metodă necesită timp, răbdare, focalizare continuă a energiei asupra obiectivului, practicarea tehnicii vizualizării, a repetiţiei şi aşa mai departe. Poţi merge pe această cale cu condiţia să te ţii de treabă în fiecare zi şi să accepţi că pot trece ore, zile, săptămâni, luni sau chiar ani până la manifestarea în plan fizic a dorinţei tale. 

   A DOUA METODĂ Cu ajutorul unui dispozitiv radionic, multe dintre sarcinile tale sunt preluate de acesta, iar materializarea obiectivelor este mult mai rapidă. Printre altele, radionica are rolul de a amplifica şi focaliza forţa gândului emis în Univers şi de a o menţine la acest nivel până când ea se materializează în plan fizic (datorită Legii Rezonanţei). 

   Aşa cum ştim deja, Legea Rezonanţei spune că fiecare gând şi fiecare emoţie reprezintă o formă de energie pe care o emitem în Univers şi nu doar în direcţia dorită, ci în toate direcţiile. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... nici vidul si nici eterul nu tin de foame ... confuzia dintre ideal si relitate genereaza disonanta ... misticismul are pericolele lui ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... dpmdv scopul vietii (in trup) nu este materializarea dorintelor ... ci dimpotriva, dematerializarea lor ... tocmai egocentrismul uman, combinat cu frica de moarte si "consumul" imediadt al dorinteleor, au generat aberatia modernista ... vina nu este a bancilor ... vina apartine oamenilor care vor sa consume totul azi!!! ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Legea Rezonanţei spune că ce se aseamănă se adună, adică lucrurile care vibrează pe aceeaşi frecvenţă se atrag. Mai mult, fizica cuantică vine să confirme o convingere străveche, şi anume: gândurile şi emoţiile noastre au impact puternic asupra materiei, se pot concretiza în lucruri şi ne modelează întregul destin.

   Asa ca ban la ban trage! 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Posibil! Deocamdata constiinta este cea fundamentala materieie, adica ea este cea care a creat materia. Exista si un astfel de sens al vietii, se numeste salt cuantic, al dematerializarii, al descompunerii si ajungerii la constiinta neconditionata/

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Da, stiu ...ai dreptate!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Exista oameni evoluati care se graneac diar cu energie vitala, prana sau vril, orgonica.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... exista! ... doar ca ei, astazi reprezinta exceptia ... si intr-un anumit sesns, ei nu "servesc" lumii contemporane ... cel mult, ei ne ofera o perspectiva in viitor ... de fapt, ei sunt aceia care au invatat sa "dematerializeze" dorintele :) ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Exista si entitati pe terra, care se hrănesc cu energie negativă și de aceea nu ne lăsa libertatea dezvoltării spirituale...Tot ei au inventat și sistemul financiar international.Totuși noi putem produce energie pozitiva si transforma energia negativa in una pozitiva. Asta nu ne-au putut lua încă!Conștiința este cea care materializează lumina... Nu e o problema cu manifestarea, materializarea dacă este in direcția cea bună!Conștiința este morala si tot ea ne da direcția cea bună!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... as spune ca acei oameni nu "se hranesc cu energie negativa" ... ei traiesc intr-o dispozitie negativa, adica absorb ... ce? "energia" pe care o cedeaza ceilalti ... inclusiv banii, dupa cum spunea cineva mai sus "banii sunt energie" ... problema este ca oamenii isi cedeaza "energia" de buna voie si nesiliti de nimeni ... in schimbul implinirii dorintelor de "moment" ... paradoxal, meditatia, rugaciunea pot fi deasemenea dispozitii negative ... doar ca "invocatia" este de alta natura ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu sunt oameni!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... defineste omul!!! :)) ...

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Este vorba de microbiom, microbi bacterii care tariesc in colonii interconectate intre ele. Omul e format din 90 la suta din microbion. Acest microbiom poate fi distrus prin imunitate ridicata... Energia pozitiva, rasul, voia buna le distruge. Ele se hranesc cu energia noastra negativa.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Există trei caracteristici ale energiei punctului zero,:conform fizicii cuantice 1 - energia punctului zero conţine toate posibilităţile, adică există tot ce este necesar pentru a crea forme perfecte; 2 - caracteristica energiei punctului zero constă în faptul că nu are formă şi e nemanifestată; 3- este omniprezentă, în cantitate nelimitată în Univers şi conţine întregul potenţial al formei perfecte.mesajul fizicii cuantice reprezintă evoluţia conştienţei, care ne va conduce la o capacitate tot mai sporită de procesarea sensurilor vieţilor noastre şi ale lumii înconjurătoare.

   O gândire corectă constă în înţelegerea şi acceptarea acestei schimbări de paradigmă şi în ajutarea tuturor celor aflaţi în jurul nostru, cu care putem şi trebuie să interacţionăm, fireşte, pentru ca să procedeze identic 

   .O gândire corectă determină o conduită corectă care constă în a urma preceptele teoretice pe care le susţii, în manifestarea înţelegerii noastre în modul în care trăim, în a deveni ghizi şi exemple de urmat pentru alţii, oricât de convenţional şi rigid ar putea suna o astfel de formulare,fiindcă asta înseamnă să faci o mulţime de salturi cuantice, să te deschizi către existenţa unei Conştienţe Divine sau cuantice, nelocalizate, care inspiră faptele diurne ale conştienţei ego-ului şi dorinţa de a schimba relaţiile ierarhice sociale, cu unele holistice, integrate.O conduită corectă implică necesitatea câştigării traiului zilnic printr - o modalitate congruentă cu modul nostru nou de a gândi, trăind şi ajutând constant întreaga societate pentru a atinge aceeaşi congruenţă 

   Fiinţa umană rezonează în permanenţă cu această energie a punctului zero şi prin intermediul ei rezonăm cu alte fiinţe umane. Rezonanţa devine parte integrantă din această cunoaştere conştientă a fenomenelor spirituale în care minţile noastre se contopesc şi se unesc cu această conştientizare ca fiind adevărul şi realitatea imuabile ale existenţei noastre. Rezonanţa devine parte din această cunoaştere conştientă ajungându-se astfel la o 

   conştientizare continuă şi o acordare permanentă la energia cosmică. 

   În această lume modernă fiecare dintre noi ne dorim o vitalitate superioară. Vitalitatea reală este fizică, emoţională şi spirituală. Pentru a avea vitalitate trebuie să înţelegem cea mai 

   importantă sursă naturală –energia. 

   Trebuie să aflăm cum să căpătăm acces la propria sursă energetică, să ştimcum putem elimina blocajele pentru a reuşi să facem această legătură şi cum să controlăm fluxul energetic astfel încât să ne putem exprima întregul potenţial. În abordarea problemelor energetice ale organismului plecăm de la axioma că orice formă de viaţă este energie 

   .

   Ştiinţa modernă chiar a ajuns la una din concluzii în care câmpul energetic al punctului zero înseamnă Divinitatea.Aici este izvorul începutului existenţei Universului şi tot de aici migrează energia care menţine starea de existenţă în funcţiune a Universului. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Ce-i al meu, e al nost in viziunea politicienilor ?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Transferul suveranității monetare a statelor din Zona euro către BCE a avut rezultate catastrofale pentru Grecia, Irlanda, Spania, Portugalia și Italia. Datorită restricției introduse de articolul 123, guvernele acestor țări nu au putut sa monetizeze datoria națională și au fost lipsite de sursa principală de credit, necesară pentru stimularea economiilor lor. Ca atare, au căzut în capcana bancherilor și creditorilor, singurele surse de capital rămânând creditul băncilor comerciale cu dobândă și piața bondurilor. Băncile comerciale și investitorii în piața bondurilor se află la originea amplificării fără precedent a datoriilor statelor suverane. Creditul băncilor comerciale a devenit preponderent în economiile acestor state, generând datorie cu dobândă și dobândă la dobândă, escrocheria numita compound interest. Financializarea exclusivă prin asumarea de credit a băncilor comerciale cu dobândă a generalizat sistemul extractiv, direcționând surplusul creat în economie către sectorul financiar, în detrimentul sectorului productiv. Amplificarea datoriilor statelor suverane este o consecință directă a blocării băncilor centrale naționale în a deveni sursa primară de credit. Istoric vorbind, creditul generat de băncile centrale naționale a stat la baza finanțării infrastructurii din statele dezvoltate, fie șosele, căi ferate, instalații portuare, sisteme de comunicație, de electrificare etc. Infrastructura s-a datorat, în mare măsură, investițiilor de stat, sectorul privat folosind infrastructura în activitățile economice – costurile de producție sau servicii fiind reduse, datorită investițiilor statelor în infrastructură.

   Aceasta abilitate a oligarhiilor financiare de a bloca creditul generat de băncile naționale se află la originea datoriei, în continuă creștere, a statelor suverane. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Politica monetară a Băncii Centrale Europene (BCE) este principalul vinovat pentru această evoluție. De la începutul organizării structurii UE, oligarhiile financiar-corporatiste au introdus germenii dominației lor asupra statelor democratice ale Uniunii, prin tratatele de constituire. Astfel, actualul articol 123 din Tratatul de la Lisabona interzice BCE să devină sursă directă de capital pentru statele Uniunii. Justificarea pentru acest articol de importanță majoră a stat în mediatizarea tendințelor guvernelor de crea hiperinflație monetară. Din punct de vedere propagandistic, s-a creat în media occidentale o reacție similară psihozei germane față de hiperinflația din timpul Republicii de la Weimar. De fapt, ca să folosesc un termen din domeniul psihiatriei, a fost o traumă implantată în conștiința publicului german, lipsită însă de corespondent în realitatea istorică. Zic implantată deoarece hiperinflația din timpul Republicii de la Weimar nu s-a datorat acțiunilor guvernului Germaniei, ci băncii Reichsbank care a inflaționat marca, în scopul de a influența balanța de plăți a datoriilor de război. Deci, hiperinflația extremă din Germania nu s-a datorat unor condiții economice interne, ci unor presiuni financiare externe.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Fiecare cu targa lui!Nu ar fi bine sa tragem cu totii la o singura targa, in aceeasi directie?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. L'argent est malhonnêtement crée par une très petite minorité, un cartel de banques privées, à partir de rien (ex-nihilo). Quand l'Etat à besoin d'argent, il interroge banques privées. Les banques privées demandent cet argent à la bce où à la fed, qui impriment les billets à partir de rien et qui les prêtent aux banques commerciales à des taux extrêmement avantageux voir négatifs (taux directeurs). Ces banques privées ont ainsi leur argent en poche et le prête à l'Etat, aux entreprises et aux particuliers avec intérêt, imposant leur taux, plus ou moins astronomique en fonction des périodes.

   Dans son essence, la création monétaire ex nihilo actuelle par le système bancaire est identique, je n'hésite pas à le dire pour bien faire comprendre ce qui est réellement en cause, à la création de monnaie par des faux-monnayeurs, si justement condamnée par la loi. Concrètement elle aboutit aux mêmes résultats. La seule différence est que ceux qui en profitent sont différents. 

   La Crise mondiale d’aujourd’hui. Pour de profondes réformes des institutions financières et monétaires., Maurice Allais, éd. Clément Juglar, 1999, p. 110 

   En fait, sans aucune exagération, le mécanisme actuel de la création de monnaie par le crédit est certainement le « cancer » qui ronge irrémédiablement les économies de marchés de propriété privée. 

   La Crise mondiale d’aujourd’hui. Pour de profondes réformes des institutions financières et monétaires., Maurice Allais, éd. Clément Juglar, 1999, p. 74 

   En fait on doit proclamer qu'un droit fondamental de l'homme c'est d'être protégé efficacement contre un fonctionnement inéquitable, sinon malhonnête, de l'économie de marchés permis actuellement ou même favorisé par une législation inappropriée. 

   Les bénéfices engendrés par cette manœuvre de création monétaire reviennent aux banquiers privés, déjà riches au point de s'en inquiéter. Il faut aussi bien comprendre que notre argent si durement gagné sert via la force fiscale, imposée aux 99% de la population, à rembourser notre dette et donc va directement dans la poche de ces banquiers. 

   Quand on comprend ce siphonnage de l'argent public passé "sous silence", on écoute plus les blabla journalistiques aux informations, voir tant de misère puis d'enfumage à la suite pour la justifier. On sait d'où vient la misère, le pourquoi des politiques d'austérités etc. On sait que tant qu'on ne sortira pas de ce système rien de changera quoi que l'on dise. On sait aussi pourquoi on ne parle pas des vrais enjeux à la télévision.

   La Crise mondiale d’aujourd’hui. Pour de profondes réformes des institutions financières et monétaires., Maurice Allais, éd. Clément Juglar, 1999, p. 172 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Objectif stratégique de l’escroquerie monétaire mondiale

   Pour autant que l’on puisse en juger de l’extérieur, la haute finance des États-Unis a eu pour seul objectif initialement de contrôler la monnaie du pays et, partant, de manipuler le marché des États-Unis à son gré. La Fed privée servait à réaliser cet objectif. Lorsque le président Kennedy a proposé une loi visant à étatiser ce système financier privé, il est décédé subitement. Toute personne en contact avec les possibilités de monnaie privée a perdu son patrimoine ou sa vie. 

   • Depuis lors, les objectifs stratégiques de la haute finance américaine ont dépassé le cadre national. Elle a pour but un système monétaire privé mondial qu’elle a assuré par son dollar privé, imposé comme principale monnaie de réserve dans le monde entier, et qu’elle ne doit plus formaliser que par une monnaie mondiale, l’euro-dollar. 

   • Si nous voulons empêcher un deuxième abus du système monétaire mondial en faveur d’une haute finance privée et l’abus des masses monétaires, chaque monnaie doit être protégée contre tout abus public ou privé, contre toute manipulation déflationniste ou inflationniste. 

   • Ce but ne peut certainement pas être atteint si l’on abandonne les changes à la haute finance privée. Celle-ci profitera toujours des possibilités d’abus en spoliant et exploitant le monde par un accroissement de la masse monétaire. 

   • Cependant, l’expérience a montré aussi que la plupart des gouvernements abusent également de leur monnaie, s’ils peuvent influer sur la banque centrale et sa politique de la masse monétaire. 

   • Il convient donc d’empêcher les abus que les pouvoirs publics et la haute finance privée exercent sur les monnaies. 

   • Il est certain qu’une monnaie basée sur l’or ne peut pas être manipulée aussi facilement qu’une simple monnaie formelle. Toutefois, les problèmes d’une monnaie basée sur l’or découlent de la disponibilité de l’or, la haute finance ayant accaparé la plus grande partie des réserves d’or. Ainsi, elle redeviendrait gagnante et accapareuse de toute sorte de monnaie basée sur l’or. 

   • La seule solution est donc celle d’une monnaie formelle. Cependant, cette monnaie ne doit pas être librement, arbitrairement déterminable, mais doit être axée sur un objectif de monnaie neutre. La masse monétaire ne doit donc pas croître davantage que celle des biens. Le secteur monétaire ne doit plus exercer d’effets inflationnistes ou déflationnistes sur les monnaies et l’économie mondiale. 

   • Cet objectif ne peut être atteint que par des banques centrales strictement neutres et si indépendantes qu’elles constituent un «quatrième pouvoir», ne sont pas dans les mains de particuliers et ne peuvent pas être influencées par leurs gouvernements. Avant sa castration par la Banque centrale européenne, la Banque fédérale d’Allemagne était très proche de cette indépendance. 

   • La prochaine réforme monétaire offre une chance unique de dénoncer les coupables, leurs manipulations monétaires et leurs abus, ainsi que de susciter l’approbation générale d’un système de banques centrales sur lequel ni la haute finance ni les gouvernements n’exerceraient d’influence. Il s’agit d’une chance exceptionnelle. 

   • La haute finance surtout, qui, par son organe la BRI, s’est déjà préparée à s’emparer du prochain système de banques centrales et de monnaies pourrait empêcher la création d’un système indépendant. Il convient donc d’informer, d’expliquer à la population, à l’économie et aux politiciens les dangers qu’une économie monopoliste fait courir non seulement à la monnaie actuelle, mais aussi à un nouveau système monétaire. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ... citat din L’escroquerie monétaire mondiale de Eberhard Hamer

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   esenta- A obtine un p rofit necinstit in dauna altcuiva. ( targa) 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  A-ți citit decizia CCR?

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Ati citit-o?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Donc, pour protéger les générations futures contre le vol institutionnel et contre le gouvernement hors de contrôle, ils ont écrit dans la Constitution que seuls l’or et le métal argent peuvent être de l’argent, pour le simple fait que vous ne pouvez pas les imprimer.

   Notre système actuel est non seulement inconstitutionnel, mais il nous prive de la liberté et de la prospérité pour lesquels nos ancêtres se sont battus et sont morts. Nous ressentons tous les effets de l’ignorance de la Constitution en ce moment. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Il s’agit d’une fraude, c’est un système pyramidal, il s’agit d’une chaîne de Ponzi, c’est une arnaque et un mensonge. Notre système monétaire entier n’est rien d’autre qu’une forme de vol légalisé.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS