FACIAS depune plângere penală împotriva conducerii ASF

S.B.
Bănci-Asigurări / 20 martie

FACIAS depune plângere penală împotriva conducerii ASF

Fundaţia Pentru Apărerea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) anunţă, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că va depune plângere penală împotriva conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară, în urma retragerii autorizaţiei de funcţionare a Euroins.

"Fundaţia Pentru Apărerea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), ca parte activă a societăţii civile nu poate sta impasibilă la situaţia dezastruoasă din piaţa asigurărilor auto obligatorii, în contextul falimentului companiei Euroins. Astfel, ca urmare a pasivităţii nepermise a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie a statului român, plătită tocmai pentru a preveni aceste situaţii ce au consecinţe în majorarea preţurilor la RCA, FACIAS va face plângere penală împotriva conducerii ASF" se arată în comunicatul FACIAS.

Potrivit acestora, Euroins este a treia companie ajunsă în pragul falimentului, după City Insurance şi Astra şi afirmă că falimentul City Insurance a cauzat triplarea preţului poliţelor RCA.

"Euroins este a treia companie de asigurări care ajunge în faliment după City Insurance şi Astra, iar conducerea ASF este incapabilă să prevină astfel de situaţii. Falimentul City Insurance a avut ca şi consecinţe o triplare preţului poliţelor RCA şi probabil că şi recentul faliment al Euroins va avea acelaşi tip de efect. În ciuda acestor situaţii, responsabilii ASF care ar fi putut opri aceste companii înainte ca valoarea daunelor să depăşească veniturile, fac declaraţii post dezastru şi susţin cu nonşalanţă că şi-au făcut treaba.

"Aşadar putem vorbi despre o neglijenţă crasă în serviciu având în vedere următoarele informaţii certe:

- ASF a constatat încă din sept 2020 ca Euroins nu deţinea fonduri proprii eligibile care să acopere SCR şi MCR precum şi că a constituit necorespunzător rezerva de prime, rezerva de daune avizate şi rezerva de daune neavizate.

- De asemenea, în dec. 2021 a constatat că Euroins nu are constituite rezerve regim naţional şi solvabilitate 2 şi că nu deţine fonduri proprii necesare acoperirii SCR, aspectul ultim făcând obiectul unei constatări şi în martie 2022.

- ASF s-a mulţumit doar să constate şi să dea amenzi, însă nu a intervenit la timp pentru a stopa activitatea acestei societăţi, deşi finalul era previzibil, un plan de redresare nefiind realizabil" se mai arată în comunicatul FACIAS.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vai de capul lor de ONG.u a lui domn profesor , varanul

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro