Abonament gratuit

FAŢĂ DE ANUL TRECUT, RNP şi-a propus valorificarea unei cantităţi de fructe de pădure cu 30-40% mai mică

Simona Grigorescu
Materii Prime /

Campania de recoltare a fructelor de pădure a debutat în cadrul Regiei Naţionale a Pădurilor (RNP) Romsilva încă din luna iulie, până în prezent, la nivelul direcţiilor silvice, potrivit unui comunict remis azi redacţiei.

La nivelul direcţiilor silvice s-au achiziţionat 800 tone, în urmatoarea sortimentaţie: 290 tone afine negre, 210 tone zmeură, 260 tone cătină, 20 tone mure şi 20 tone porumbe.

Pentru anul 2015, RNP Romsilva, prin direcţiile silvice din subordine, şi-a propus valorificarea unei cantităţi de cca. 3.500 tone fructe de pădure, cu circa 30-40% mai putin comparativ cu anul trecut, din cauza fenomenelor meteo extreme - ploi torenţiale şi grindină înregistrate în cursul lunii iunie în judeţele Alba - Valea Arieşului, Cluj, Sibiu şi Hunedoara - Retezat.

Totodată, valorificarea fructelor de pădure se face preponderent pe piaţa externă, în baza contractelor încheiate de direcţiile silvice direct cu partenerii externi ( majoritari din Comunitatea Europeană - Germania, Austria, Olanda, Belgia şi Ungaria ) sau prin parteneri tradiţionali care în fiecare an asigură livrarea produselor către consumatori externi.

Potrivit RNP, "fructele de pădure se valorifică, în cea mai mare parte, în stare refrigerată, congelată (în cazul direcţiilor silvice care dispun de instalaţii de frig ), în diverse ambalaje ( butoaie plastic, saci plastifiaţi, cutii carton etc.), iar preţurile variind în funcţie de toate aceste elemente."

O situaţie cu care se confruntă direcţiile silvice este generată de faptul că se constată o scădere a interesului partenerilor pentru preluarea fructelor în stare proaspătă.

Comunicatul mai precizează că "obţinerea certificatelor de calitate ISO şi asigurarea produselor BIO, care se reflectă în preţuri atractive pe pieţele externe cât şi promovarea unui marketing dinamic şi eficient, capabil să identifice rapid posibilităţile reale de desfacere, sunt doar câteva dintre priorităţile Regiei în sectorul valorificării fructelor de pădure."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS