ICT

Finanţare de 15 milioane de lei pentru proiecte culturale

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 05 aprilie

Finanţare de 15 milioane de lei pentru proiecte culturale

Investiţiile în proiectele culturale continuă în ciuda impresiei generale că totul a "murit" în acest domeniu.

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) a anunţat că alocă 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor şi programelor culturale în sesiunea II/2021.

Proiectele pot fi înscrise online până pe 30 aprilie 2021 şi trebuie încadrate în 11 arii tematice: arte vizuale, teatru, muzica, dans, arta digitală şi noile medii, educaţie prin cultură, intervenţie culturală, patrimoniu cultural material, patrimoniu cultural imaterial, promovarea culturii scrise, proiecte cu caracter repetitiv. Acestora li se adaugă programele multianuale, definite separat.

Începând cu această sesiune un operator cultural nu poate înscrie în concurs mai mult de două oferte culturale pe sesiune, dintre care poate propune un singur program multianual.

Este menţinută condiţia de eligibilitate ca ofertele culturale depuse să nu fie co-finanţate din alte fonduri publice care aplică scheme de minimis. Irina Cios, directoarea AFCN, a declarat: "Cu sprijinul colegilor din Ministerul Culturii a fost emisă cu prioritate fila de buget pentru Fondul Cultural Naţional şi suntem astfel în măsură să anuntăm cadrul de derulare al acestei sesiuni.

Pe baza resurselor existente în Fond, Consiliul AFCN a alocat 13 milioane de lei pentru finanţarea proiectelor culturale, organizate până la 15 noiembrie 2021, şi 2 milioane de lei pentru programele multianuale derulate în perioada iulie 2021 - 15 iunie 2023. În condiţiile date, calendarul sesiunii se extinde cu 30 de zile pentru depunerea ofertelor culturale, conform prevederilor legale".

În plus, a fost lansată invitaţia de înscriere a candidaturilor pentru evaluatori. Candidatura se depune individual, începând cu 1 aprilie, prin completarea unui profil personal fiind selectate cel mult două arii tematice de expertiză. Termenul limită pentru înscrierea ofertelor culturale şi a candidaturii evaluatorilor este 30 aprilie 2021.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

06 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9266
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0881
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6915
Gram de aur (XAU)Gram de aur235.7106

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro