Abonament gratuit

Finanţare europeană pentru integrarea copiilor ai căror părinţi muncesc peste hotare

G.M.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

Finanţare europeană pentru integrarea copiilor ai căror părinţi muncesc peste hotare

Peste 91.000 de copii din ţara noas­tră au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, conform datelor Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. În aceste condiţii, ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloş, a lansat, ieri, un apel de proiect destinat acestor minori. Este vorba despre un program pilot de stimulare a participării la educaţia copiilor cu părinţii aflaţi la muncă peste hotare, iar suma alocată din fonduri europene se ridică la 30 milioane de euro.

Ministrul Marcel Boloş a spus: "Apelul finanţează un pachet de mă­suri integrate pentru sprijinirea, în primă fază, a aproximativ 3000 copii ai căror părinţi muncesc în afara ţării. Programul pilot va fi implementat în regiunile cele mai afectate de acest fenomen: Nord Est, Sud Est, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Vest, Centru şi Nord Vest. Măsurile se adresează preşcolarilor, elevilor din învăţământul primar (6-10 ani), gimnazial (11-14 ani) şi din cel secundar superior (14-16 ani), dar şi părinţilor sau tutorilor copiilor rămaşi în ţară".

Prin acest program vor fi acordate pachete integrate de servicii pentru elevi, care vor cuprinde servicii de suport educaţional şi servicii psiho-sociale de sprijin. De asemenea vor fi finanţate activităţi pentru stimularea participării la educaţie şi la activităţile de consiliere a copiilor, inclusiv la activităţi recreative şi de socializare. Practic, copiilor le va fi oferit sprijin material: hrană, rechizite, materiale educative.

Finanţarea europeană se va adresa şi serviciilor de educaţie parentală şi consiliere socială ai căror beneficiari sunt reprezentanţii copiilor rămaşi în ţară, adică pentru părintele din Ro­mânia în grija cărora se află (dacă un singur părinte este plecat în străinătate) sau pentru persoanele care au în grijă copiii cu unicul părinte plecat în afara ţării sau ai celor aflaţi departe de ambii părinţi.

Solicitanţii eligibili în proiect sunt şcolile publice şi private din reţeaua şcolară naţională, furnizorii de servicii de orientare sau consiliere şcolară, partenerii sociali din învăţământul preuniversitar, instituţiile de cult şi asociaţiile religioase, instituţiile guvernamentale cu atribuţii în domeniul incluziunii sociale, dar şi organizaţiile neguvernamentale.

Proiectele vor putea fi depuse până la data de 25 mai 2020.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS