Florin Buligoanea lansează un business care ajută antreprenorii să-şi crească exponenţial valoarea companiilor

F.D.
Companii / 28 iulie 2022

Florin Buligoanea

Florin Buligoanea

Antreprenorul Florin Buligoanea lansează un business care se adresează oamenilor de afaceri locali, care au construit companii în zona a 5-10 milioane de euro cifră de afaceri anuală, cărora vor să le crească exponenţial valoarea, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, Florin Buligoanea îşi propune ca pe baza experienţei acumulate în proiecte extrem de dinamice şi de succes, ale unor fonduri de investiţii sau antreprenoriale, precum Brewery Holdings sau A&D Pharma, să se implice alături de antreprenorii locali preocupaţi de managementul activ al valorii companiilor deţinute şi care, pe termen mediu sau lung, sunt interesaţi de un exit total sau parţial.

"Profilul clientului meu se încadrează în sfera antreprenorilor ambiţioşi, care au creat business-uri cu dimensiunea ctualăîn zona5- 10 milioane euro, care au proiecte concrete de dezvoltare şi au nevoie de soluţii pentru materializarea lor din punct de vedere financiar şi managerial. Mi-am propus să îi ajut pe antreprenori să înţeleagă cât de important este, în ecuaţia unei afaceri, managementul activ al valorii companiei pe care o deţin şi când spun asta, vorbim de o valoare obiectivă, de piaţă. În general, este vorba despre antreprenori care au nevoie de finanţare pentru dezvoltări accelerate, cum ar fi achiziţia unor concurenţi", a explicat Florin Buligoanea, fondatorul businessului myFD.ro.

Un astfel de proiect aflat în derulare cu implicarea sa de 2 ani şi jumătate, în domeniul FMCG/producţie şi distribuţie, a reuşit creşterea în acest interval de cinci ori a dimensiunii şi valorii firmei. Strategia aplicată în acest proiect de Florin Buligoanea a inclus combinarea creşterii organice moderate cu o achiziţie spectaculoasă, finanţată aproape integral bancar. Următorul obiectiv al proiectului este atingerea poziţiei de lider de segment şi a unei valori a firmei de 50 milioane de euro în 5 ani.

Metoda sa de a contribui la creşterea exponenţială a valorii unei firme pleacă în toate situaţiile de la o evaluare onestă şi profesionistă a afacerii antreprenoriale la momentul iniţial.

"După ce încadrez modelul de business în piaţa relevantă şi analizez trendurile domeniului, împreună cu acţionarul şi echipa de top management, schiţămîn linii mari un business plan care trasează drumul oricât de abrupt, de la punctul actual la cel de destinaţie aflat la,să zicem, 60 de luni distanţă, identificând paşii principali de făcut şi resursele necesare pentru atingerea obiectivului", a detaliat fondatorul myFD.ro.

În viziunea lui Florin Buligoanea, o creştere fulminantă de valoare a unei firme, într-un interval de 4-5 ani, este foarte greu de atins fără una sau chiar mai multe achiziţii de companii concurente sau complementare. În proiectele în care este implicat, acesta se ocupă atât de maparea pieţei, prezentarea ţintelor de achiziţii şi negocierea tranzacţiilor respective, cât şi de identificarea surselor de finanţare pentru preluarea lor, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4568
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2532
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9252
Gram de aur (XAU)Gram de aur373.3536

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb