FLORIN CÎŢU DESPRE DISCUŢIILE DIN COALIŢIE: "Constituţia face distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale"

G.M.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 22 aprilie

Florin Cîţu

Florin Cîţu

Remanierea este o situaţie excepţională, extremă, iar în acest moment, în care coaliţia funcţionează bine, nu se pune problema unei noi remanieri, a afirmat premierul Florin Cîţu, la finalul şedinţei de guvern de ieri, după ce, cu o seară înainte, liderii coaliţiei de guvernare au încheiat un acord adiţional la protocolul semnat în luna decembrie a anului trecut.

"Protocolul respectiv este o decizie politică. În România se face distincţie între deciziile politice şi deciziile guvernamentale, ultimele fiind reglementate de Constituţie şi de actele normative. (...) Nu ştiu de ce mergeţi către remaniere; este o situaţie extremă. În acest moment, coaliţia funcţionează bine, avem un program de guvernare de urmat şi avansăm în această direcţie. (...) Acest guvern lucrează în fiecare zi la eficientizarea instituţiilor statului, iar cerinţa mea este de a face reformă în cadrul acestor instituţii", a mai spus prim-ministrul Florin Cîţu.

Referitor la evaluarea miniştrilor din Cabinetul său, precum şi la modul în care ar trebui să fie evaluat şeful Guvernului, Florin Cîţu a precizat că întreaga activitate a Executivului este evaluată de cetăţeni, la vot, iar Parlamentul are la dispoziţie moţiunea de cenzură.

Cât priveşte evaluarea celorlalţi membri ai Guvernului, premierul a spus că a primit fişele pentru fiecare minister în parte şi, după ce le va analiza, va fi supus aprobării Executivului un memorandum privind evaluarea trimestrială a modului în care fiecare ministru a îndeplinit obiectivele specifice din programul de guvernare.

Şeful Guvernului a lămurit şi diferendul cu fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu privitor la secretarul general adjunct al ministerului respectiv, Dănuţ Cristian Popa, care, conform unor informaţii recente publicate în mass-media, ar fi fost colaborator al Securităţii şi care a fost într-o vreme şi preşedinte al companiei Unifarm. Vlad Voiculescu a spus că i-a solicitat de mai multe ori premierului demiterea lui Popa, dar Florin Cîţu nu a luat nicio măsură.

"Domnul respectiv a fost numit în funcţia de la Ministerul Sănătăţii în martie 2016 şi a rămas de atunci acolo (n.red. - când Vlad Voiculescu era ministru al Sănătăţii). Problema nu se rezolva prin înlocuirea lui de la Ministerul Sănătăţii, pentru că persoana respectivă ar fi venit în cadrul Guvernului, pe post de inspector guvernamental. Dacă se doreşte eliminarea din sistem a persoanei respective, acest lucru se poate face doar în urma unei reorganizări a Ministerului Sănătăţii, prin eliminarea postului respectiv din schema de personal", a precizat prim-ministrul Florin Cîţu.

Şeful Guvernului a menţionat că fostul ministru al Sănătăţii nu i-a prezentat nicio reorganizare a instituţiei respective.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Energia în priză”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2218
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5640
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7704
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.3568

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro