Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

FPPG: Susţinem accesibilitatea gazului natural pentru consumatorii finali români

I.I.
Materii Prime /

Susţinem accesibilitatea gazului natural pentru consumatorii finali români

Federaţia Patronală Petrol şi Gaze (FPPG) susţine accesibilitatea gazului natural pentru consumatorii finali români, iar acest lucru este posibil prin creşterea concurenţei pe piaţa cu amănuntul a clienţilor casnici, precum şi adaptarea nivelului de protecţie acordat acelor consumatori vulnerabili, a afirmat, într-un comunicat de presă, Franck Neel, preşedintele FPPG.

'Susţinem accesibilitatea gazului natural pentru consumatorii finali români. Acest lucru este posibil prin creşterea concurenţei pe piaţa cu amănuntul a clienţilor casnici, precum şi adaptarea nivelului de protecţie acordat acelor consumatori vulnerabili. În continuare, reiterăm nevoia de a încuraja investiţiile în sectorul de producţie din România. Odată ce vom reuşi să îmbunătăţim interconexiunile României cu piaţa de gaze naturale din Uniunea Europeană, dependenţa de cantităţile de gaze naturale transportate prin Ucraina va fi diminuată considerabil. Continuarea lucrărilor la conducta BRUA va însemna îndeplinirea acestui angajament şi va spori interconexiunile între piaţa românească şi cea europeană a gazelor naturale. Pentru luarea deciziilor finale de investiţii în ceea ce priveşte gazele naturale din Marea Neagra, atunci este nevoie de predictibilitatea cadrului de reglementare,

liberalizarea pieţei, interconexiunile şi stabilitatea fiscală. Prin descoperirile recente de gaze, România are o oportunitate pe care puţine state o au: de a-şi asigura independenţa energetică şi de a avea acces la surse de energie curate, versatile şi sustenabilă', afirma Franck Neel, preşedintele FPPG.

Potrivit comunicatului, la aniversare, petroliştii cer politici publice pentru încurajarea investiţiilor în sector, pentru sporirea rolului industriei în dezvoltarea economiei naţionale şi pentru protecţia eficientă a consumatorilor vulnerabili de energie.

"Sectorul românesc de ţiţei şi gaze solicită încă o data Parlamentului şi Guvernului asigurarea unui cadru de reglementare transparent, stabil şi predictibil, în beneficiul deopotrivă al consumatorilor, al statului şi al investitorilor", conform comunicatului.

Din 1990, Ziua Petrolistului este sărbătorită în fiecare an, la data de 8 septembrie. La iniţiativa Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrom, Ziua Petrolistului se desfăşoară sub patronajul Sfintei Maria, aleasă drept protectoare a petroliştilor şi este dedicată personalului din industria petrolului, celor care lucrează în foraj, extracţie, prelucrarea şi cercetarea petrolului şi gazelor naturale.

Potrivit sursei citate, România are o istorie a petrolului de 152 de ani, istorie plină de premiere mondiale şi rezultate extraordinare. În anul 1857 România a înregistrat trei premiere mondiale: prima ţară din lume cu o producţie de ţiţei de 275 tone,

urmată de SUA în 1859, Italia în 1860, Canada în 1862 şi Rusia în 1863, Bucureştiul primul oraş din lume iluminat cu petrol şi rafinăria fraţilor Mehedinţeanu, prima rafinărie din lume, înfiinţată în judeţul Prahova, la Ploieşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS