Galaţi: Cinci noi centre de colectare, amenajate pe fonduri europene

ANA FELEA
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 20 septembrie

Galaţi: Cinci noi centre de colectare, amenajate pe fonduri europene

Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat, la începutul acestei săptămâni, o nouă investiţie de mediu. Este vorba despre amenajarea unor centre de colectare cu aport voluntar a deşeurilor inerte, a deşeurilor de grădină şi a celor care nu pot fi colectate în pubele individuale de către operatorul de salubritate în cinci localităţi din judeţ. Anunţul noului proiect a venit la scurt timp după ce Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi, a vorbit despre realizarea unui centru integrat în municipiul Galaţi, dar şia altor proiecte în valoare totală de 10 milioane de euro, accesate prin PNRR.

Noul proiect vizează construcţia a cinci centre de colectare în localităţile Târgu Bujor, Bereşti, Umbrăreşti, Slobozia Conachi şi Valea Mărului şi pentru care Consiliul Judeţean Galaţi va accesa, de asemenea, fonduri europene. Valoarea maximă eligibilă este de 3.893.600 de euro, pentru cele cinci centre. Ieri, 19 septembrie, a fost organizată o şedinţă extraordinară, astfel încât Consiliul Judeţean Galaţi să preia terenurile necesare pentru implementarea acestui proiect de mediu.

"Preluăm peste 127.000 de mp pentru a construi în cinci localităţi din judeţ centre unde vor fi aduse şi valorificate aşa numitele deşeuri inerte, precum cele din construcţii sau rezultate din diverse demolări. Vom amenaja un astfel de centru la Valea Mărului, localitate unde se află depozitul de deşeuri menajere şi o staţie de sortare, apoi la Umbrăreşti, care va deservi localităţile limitrofe, şi la Târgu Bujor pentru centrul judeţului şi o parte din localităţile din zona de est, având în vedere că la Târgu Bujor a fost construită şi o staţie nouă de transfer a deşeurilor. De asemenea, vor mai fi amenajate astfel de centre la Bereşti, pentru partea de nord, şi la Slobozia Conachi pentru localităţi aflate în centrul şi sudul judeţului. Proiectul va fi depus spre finanţare în cel mai scurt timp în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi

Mai mult, un astfel de proiect va fi depus prin PNRR şi pentru construirea unui centru integrat în municipiul Galaţi, recent fiind preluat şi un teren de peste 24.000 mp de la Primăria Galaţi. Toate aceste centre vor fi dotate şi cu utilajele necesare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro