Abonament gratuit

Google, de acord cu interzicerea temporară a tehnologiei de recunoaştere facială

Ziarul BURSA #Internaţional #IT /

Directorul general al grupului Alphabet, compania mamă a Google, Sundar Pichai, a susţinut luni propunerea Uniunii Europene de interzicere temporară a tehnologiei de recunoaştere facială, din cauza posibilităţii de a fi folosită cu rea-intenţie. "Consider că este important ca guvernele şi autorităţile de supraveghere să o reglementeze cât mai curând", a declarat Pichai în timpul unei conferinţe la Bruxelles, organizată de institutul de cercetări Bruegel. Comisia Europeană adoptă o poziţie mai fermă decât Statele Unite faţă de Inteligenţa Artificială, urmând să întărească reglementările existente referitoare la viaţa privată şi la confidenţialitatea datelor, potrivit unei propuneri de 18 pagini obţinută de Reuters. O parte din reglementări includ un moratoriu de până la cinci ani privind utilizarea tehnologiei de recunoaştere facială în zonele publice, pentru a da timp UE să decidă cum să prevină abuzurile, potrivit propunerii UE. "Poate fi imediat, dar poate va fi o perioadă de aşteptare înainte să ne gândim cum să fie utilizată. Depinde de guverne să decidă cursul" pentru utilizarea unei astfel de tehnologii, a spus Pichai. Şeful Alphabet a cerut autorităţilor de reglementare "o abordare echilibrată" la redactarea reglementărilor, cu câteva zile înainte de publicarea propunerilor de către Comisia Europeană. Autorităţile de reglementare încearcă să stabilească modul de reglementare a inteligenţei artificiale, încurajând inovaţia şi încercând în acelaşi timp să împiedice utilizarea cu rea intenţie a acesteia, în timp ce companiile şi agenţiile care aplică legea o adoptă tot mai mult. Nu se pune problema ca inteligenţa artificială să nu fie reglementată, dar autorităţile trebuie să o trateze cu atenţie, a afirmat Pichai. "Reglementările din domeniile sensibile trebuie să aibă o abordare proporţională, care să pună în balanţă posibilele pericole şi oportunităţile sociale. Acest lucru este adevărat în mod special în domeniile în care există riscuri mari şi o valoare ridicată", a arătat şeful Alphabet. Autorităţile de reglementare trebuie să adapteze regulile în funcţie de sectoare, a spus Pichai, dând ca exemple dispozitivele medicale şi automobilele autonome, ca domenii care necesită reglementări diferite. El a cerut guvernelor să îşi coreleze reglementările şi să cadă de acord asupra valorilor esenţiale.

La începutul lunii ianuarie, guvernul Statelor Unite a publicat reglementări pentru inteligenţa artificială care limitează exagerările autorităţilor, cerând Europei să evite o abordare agresivă.

Pichai a mai spus că deşi beneficiile inteligenţei artificiale pot fi uriaşe, există îngrijorări reale privind posibilele consecinţe negative.

Un motiv de îngrijorare îl reprezintă aşa-numitele "deepfakes" - clipurile video sau audio care sunt manipulate utilizând inteligenţa artificială şi care pot fi create de către oricine şi să afirme orice despre oricine.

Pichai a spus că Google a publicat seturi de date pentru a ajuta comunitatea să creeze instrumente mai eficace pentru depistarea unor astfel de falsuri. Cel mai popular motor de căutare din lume a anunţat luna trecută că Google Cloud nu oferă interfeţe pentru programarea aplicaţiilor de recunoaştere facială în scop general, în timp ce stabileşte politicile şi măsurile tehnice de protecţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
ADAMA
elco

Curs valutar BNR

23 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1013
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5070
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4820
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1113

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Topul firmelor din Bucuresti 2020
Legal Accelerators
Forumul padurilor

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie