Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Guvernul a aprobat bugetul Transelectrica

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie /

Guvernul a aprobat bugetul Transelectrica pentru anul în curs, care prevede afaceri de 2,6 miliarde de euro şi un profit brut de 118 milioane de lei. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, cheltuielile totale ale transportatorului naţional de energie sunt estimate la 2,48 miliarde lei în acest an. Valoarea investiţiilor programate de Transelectrica se ridică la 927,8 milioane de lei.

Profitul brut bugetat pentru acest an de Transelectrica este în scădere cu circa o treime faţă de cel realizat anul trecut. Veniturile totale preconizate pentru acest an sunt în creştere cu circa 7-8% faţă de nivelul din 2013. Investiţiile sunt cu o treime mai mari faţă de cele raportate pentru 2013.

Ştefan Bucătaru a menţionat, recent, că bugetul propus pentru acest an este unul conservator. Anul trecut, Transelectrica a realizat un profit net de 201 milioane lei, de 5,8 ori mai mare decât cel din 2012, pe fondul unor venituri cu 7% mai mari. Domnia sa susţine că această creştere a veniturilor a fost obţinută nu numai din majorarea tarifelor reglementate, ci şi a unor economii de 77 milioane lei realizate la diverse capitole de cheltuieli. Conducerea companiei susţine că a eficientizat activitatea Transelectrica şi a optimizat costurile cu mentenanţa şi investiţiile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS