ICT

Guvernul a aprobat bugetul Transelectrica

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 aprilie 2014

Guvernul a aprobat bugetul Transelectrica pentru anul în curs, care prevede afaceri de 2,6 miliarde de euro şi un profit brut de 118 milioane de lei. Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, cheltuielile totale ale transportatorului naţional de energie sunt estimate la 2,48 miliarde lei în acest an. Valoarea investiţiilor programate de Transelectrica se ridică la 927,8 milioane de lei.

Profitul brut bugetat pentru acest an de Transelectrica este în scădere cu circa o treime faţă de cel realizat anul trecut. Veniturile totale preconizate pentru acest an sunt în creştere cu circa 7-8% faţă de nivelul din 2013. Investiţiile sunt cu o treime mai mari faţă de cele raportate pentru 2013.

Ştefan Bucătaru a menţionat, recent, că bugetul propus pentru acest an este unul conservator. Anul trecut, Transelectrica a realizat un profit net de 201 milioane lei, de 5,8 ori mai mare decât cel din 2012, pe fondul unor venituri cu 7% mai mari. Domnia sa susţine că această creştere a veniturilor a fost obţinută nu numai din majorarea tarifelor reglementate, ci şi a unor economii de 77 milioane lei realizate la diverse capitole de cheltuieli. Conducerea companiei susţine că a eficientizat activitatea Transelectrica şi a optimizat costurile cu mentenanţa şi investiţiile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro