iBanFirst ţinteşte un volum de plăţi internaţionale realizate de companiile româneşti de peste 1 miliard de euro în 2023

G.D.
Bănci-Asigurări / 22 martie

Johan Gabriels şi Alin Latu

Johan Gabriels şi Alin Latu

Fintech-ul iBanFirst a realizat tranzacţii în valoare de peste 700 de milioane de euro pentru companiile româneşti în 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Anul acesta, în contextul creşterii cererii pentru servicii financiare digitale şi soluţii de acoperire a riscului valutar, compania ţinteşte o dublare a volumului de tranzacţii, depăşind pragul de 1 miliard de euro.

"Putem spune că România este una dintre cele mai dinamice pieţe pentru noi şi o poveste de succes pentru regiune. Biroul local este primul care a atins acest volum de tranzacţii după numai un an de activitate. Este un rezultat atât al echipei locale, care are o expertiză solidă pe piaţa de FX, dar mai ales al companiilor româneşti, care în condiţiile unui an provocator, cu război în Ucraina şi inflaţie ridicată, nu doar că şi-au demonstrat rezilienţa, dar au reuşit să-şi crească activităţile comerciale în afara graniţelor", a declarat Johan Gabriels, Regional Director iBanFirst.

Potrivit sursei citate, în 2022, iBanFirst a înregistrat o creştere de 300% a numărului de companii româneşti care utilizează platforma, ajungând în prezent la 330 de clienţi. În medie, 30 de noi companii româneşti îşi deschid conturi în fiecare lună, în special pentru servicii digitale de plăţi internaţionale şi soluţii de hedging. Majoritatea companiilor realizează activităţi de import-export şi activează în industria auto, agricultură, IT şi telecomunicaţii, construcţii şi retail. Astfel, valoarea tranzacţiilor efectuate prin intermediul platformei variază, în funcţie de specificul fiecărui client, de la câteva mii de euro la milioane de euro.

Pe parcursul anului 2022, pe fondul problemelor la nivel internaţional, soluţiile de hedging pentru gestionarea riscului au înregistrat cea mai mare dinamică, având o creştere de 100% de la un trimestru la altul. Companiile româneşti implicate în comerţul internaţional au apelat la instrumentele de hedging pentru a-şi proteja marja de profit de volatilitatea valutară provocată de criza geopolitică.

"Creşterea accelerată a ratei de adoptare în 2022 evidenţiază necesitatea companiilor din România de a beneficia de servicii rapide, transparente şi rentabile de plăţi, schimb valutar şi acoperire a riscului valutar, în contextul actual. În continuare intenţionăm să ne consolidăm operaţiunile pe piaţa din România, prin dezvoltarea de capacităţi noi şi soluţii personalizate pentru companiile locale de import-export. De asemenea, planul pe termen mediu este să transformăm biroul din Bucureşti într-un hub tehnologic pentru Europa de Est", afirmă Alin Latu, Country Manager iBanFirst România.

În noiembrie anul trecut, iBanFirst a finalizat achiziţia furnizorului londonez de servicii de schimb valutar Cornhill, facilitând transferurile în lire sterline, în contextul post-Brexit, pentru companiile româneşti care au parteneri comerciali în Marea Britanie, subliniază sursa citată.

De asemenea, revista Financial Times a inclus iBanFirst în clasamentul său "FT 1000 Europe Fastest Growing Companies" pentru al patrulea an consecutiv. Premiul acordat de Financial Times recunoaşte performanţa de lungă durată a iBanFirst, care a înregistrat o creştere anuală de peste 70% în ultimii 4 ani. Această creştere este posibilă datorită atractivităţii crescânde a iBanFirst pentru mii de companii, beneficiind în acelaşi timp de un nivel de loialitate şi recomandare din partea clienţilor (Net Promoting Score de 63) printre cele mai ridicate din categoria sa (studiu Bain 2022).

În 2022 iBanFirst şi-a continuat expansiunea europeană într-un ritm accelerat, ajungând la 13 birouri operaţionale în 10 ţări (Franţa, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania şi Marea Britanie). Fintechul procesează tranzacţii în valoare de peste 1.5 miliarde de euro lunar în toate operaţiunile la nivel de grup. Obiectivul iBanFirst este ca până în 2025 să ajungă lider în Europa continentală în domeniul plăţilor B2B, se menţionează în comunicat.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro