IEA avertizează asupra efectelor eliminării energiei nucleare

T.T.
Materii Prime /

IEA avertizează asupra efectelor eliminării energiei nucleare

Un declin semnificativ al capacităţii nucleare instalate va ameninţa îndeplinirea obiectivelor climatice şi securitatea furnizării de energie, dacă economiile avansate nu vor găsi un mod de a extinde durata de viaţă a reactoarelor lor, se arată în primul raport important despre energia nucleară din ultimii 20 de ani, realizat de Agenţia Internaţională a Energiei (IEA), transmite Reuters.

Pe plan global, cele mai mari surse de electricitate puţin poluante sunt energia hidroelectrică şi cea nucleară, dar reactoarele nucleare din SUA şi Europa au în medie peste 35 de ani de funcţionare şi multe din cele 452 de reactoare de pe plan global ar urma să se închidă, deoarece ieftinirea gazelor şi cerinţele de securitate mai dure le fac inoperabile din punct de vedere economic.

"Fără schimbări în politicile energetice, până în 2025 economiile avansate ar putea pierde 25% din capacitatea lor nucleară instalată şi două treimi din ea până în 2040", avertizează IEA.

În ultimii 20 de ani, energia generată din panourile solare şi parcurile eoliene a crescut în economiile avansate cu 580 GW. Cu toate acestea, pentru a compensa aşteptatul declin al energiei nucleare în următoarele două decenii, investiţiile în energii regenerabile ar trebui să crească de cinci ori, apreciază IEA.

Directorul IEA, Fatih Birol, a explicat că agenţia nu cere ţărilor care au renunţat la energia nucleară să-şi reconsidere opţiunea, dar susţine că statele care au decis să păstreze reactoarele nucleare ar trebui să facă mai mult pentru a sprijini industria.

Deşi energia generată este cheia pentru îndeplinirea obiectivelor climatice, va fi extrem de dificil să se atingă aceste ţinte fără energia nucleară, avertizează Birol, conform sursei precizate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS