ICT

ÎN FEBRUARIERomânia, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul

G.U.
Macroeconomie / 12 aprilie

România, printre ţările UE cu cea mai mare creştere a vânzărilor cu amănuntul

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a scăzut cu 2,2%, în timp ce în zona euro declinul a fost de 2,9%, în februarie, comparativ cu perioada similară din 2020, România fiind printre statele membre UE cu cea mai mare creştere a acestuia, arată datele publicate astăzi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere anuală a volumului comerţului cu amănuntul în februarie s-a înregistrat în Belgia (11%), Austria (5,2%), Croaţia (5,1%), Polonia (4%), Estonia (3,7%), Suedia şi România (ambele cu 3,6%), cel mai semnificativ declin fiind în Portugalia (minus 15,4%), Slovacia (minus 14,7%) şi Malta (minus 8,9%).

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au scăzut cu 11,19% în februarie, cele de produse non-alimentare au scăzut cu 4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au crescut cu 1,8%.

Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a crescut în februarie cu 2,9%, comparativ cu luna precedentă, în timp ce în zona euro avansul a fost de 3%.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cea mai mare creştere a volumului comerţului cu amănuntul în februarie, comparativ cu luna precedentă, s-a înregistrat în Austria (28,2%), Slovenia (16,4%) şi Italia (8,4%), iar cel mai semnificativ declin în Malta (minus 1,5%), Franţa şi Ungaria (ambele cu minus 1,2%). România a raportat o creştere cu 0,6% a volumului comerţului cu amănuntul în februarie, comparativ cu luna precedentă, notează sursa citată.

În ianuarie, volumul comerţului cu amănuntul a scăzut cu 5,2% în zona euro şi cu 4,6% în UE.

În Uniunea Europeană, vânzările de combustibili auto au crescut cu 2,4% în februarie, cele de produse non-alimentare au urcat cu 6,2%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,8%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro